Zege voor ZAC, VSW wint in slotminuut

| 04-09-2010

ZAC is de competitie gestart met een 0-5 overwinning. Op bezoek bij Storica kreeg de ploeg van Herman Oosterhaar erg weinig weerstand en beleefde het een makkelijke middag. “Het is wel lekker om de competitie zo te beginnen, want vorig jaar verloren we direct al twee punten op de eerste speeldag”, aldus Oosterhaar. “Op de zege viel niets af de dingen, wij waren beter. Ook hebben we al meer wedstrijden in de benen en dat was duidelijk te zien. Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat ze niet meer gescoord hebben.”

Via Willard Zuidberg kwam ZAC, uitkomend in de vierde klasse D, in de veertiende minuut op voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde aanvaller Jeffrey de Nooijer de marge door de 0-2 aan te tekenen, zijn eerste competitietreffer. De spits kwam afgelopen zomer over van SV Zwolle en liet in de voorbereiding al zien erg trefzeker te zijn. Het lukte hem echter niet om ook na rust te scoren. Erik Guzey bracht de stand namelijk op 0-3 en zorgde ook voor de 0-4. Het slotakkoord was voor Rik Schotman: 0-5.

VSW
In diezelfde vierde klasse D kende VSW een droomstart, na een dramatisch verlopen vorig seizoen. Wel moest de nieuwe trainer Bobbie Veneman lang geduld hebben, want zijn ploeg pakte pas in blessuretijd de volle winst tegen SV Zalk: 3-2. “Een meer dan terechte overwinning en een prima opsteker voor de jongens na vorig seizoen”, aldus een blije Veneman na afloop. Aanvankelijk zag het er echter niet naar uit dat de thuisploeg de punten in Windesheim zou houden, want binnen het halve uur keek het tegen een 0-2 achterstand aan.

“We kregen twee knullige goals tegen in de openingsfase, terwijl we zelf enorme kansen om zeep hielpen”, aldus Veneman. “Het was echt kansen missen op en top. Als je 0-2 achter komt denk je dat de kopjes gaan hangen, maar niets was minder waar. Gesteund door de aansluitingstreffer van Michiel van der Meulen (34ste minuut, red.) bleven we vertrouwen op een goede afloop. Het was alleen nog wachten op onze doelpunten.” Die kwamen er in de tweede helft. Nadat Zalk kort na rust nog een penalty had gemist, was het eenrichtingsverkeer. Aanvoerder Ruud de Rooy tekende uiteindelijk in blessuretijd voor de winnende treffer. “Dik verdiend en een geweldige opsteker”, aldus Veneman.

Edon - HTC
De Zwolse derby tussen Edon en HTC eindigde voor de thuisploeg in een teleurstelling. De bezoekers waren oppermachtig en zegevierden verdiend met 1-5. “Tja, van die uitslag word ik natuurlijk niet heel erg blij”, sprak Edon-trainer Marinus van Riezen. “In feite was de wedstrijd al na acht minuten gelopen, want toen keken we tegen een 0-2 achterstand aan. Na twintig minuten spelen stond het zelfs al 0-3, dus dan speel je een verloren wedstrijd. Na een 1-4 ruststand hebben we in tweede helft geprobeerd om de score nog iets draaglijker te maken, maar meer dan 1-5 zat er voor ons vandaag echt niet in.”

Wijthmen
Wijthmen begon de competitie zaterdag in mineur door te verliezen van Kampen. Thuis ging de ploeg van nieuwe trainer Geert Bos met 1-3 onderuit. Het Zwolse doelpunt kwam op naam van Robin van de Berg. Hij zorgde in de zesde minuut al voor de gelijkmaker, nadat Kampen in de tweede minuut op voorsprong was gekomen. In de 38ste minuut kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen. Een kwartier voor tijd moest Wijthmen ook nog de 1-3 incasseren.

Voetbal, ZAC, HTC, VSW, Wijthmen, Vierde klasse D, Edon, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws