ZBC wint dik met een mannetje meer

| 21-11-2010

De hoofdmacht van ZBC heeft zaterdag met maar liefst 8-0 van Bahosa uit Hoogezand Sappemeer gewonnen. Voordat de wedstrijd begon stonden de Zwollenaren al met 3-0 voor, want de bezoekende ploeg kwam met slechts drie spelers naar Zwolle. Peter Smit van Bahosa was met een spierscheuring in zijn rug thuis achter gebleven. Een vervanger voor Smit kon het team niet tijdig vinden.

Er werd zaterdag dan ook niet gestart met het herendubbel, maar de vrouwen mochten openen. Miranda Groeneveld en Vanja Veeger hadden weinig moeite met de dubbelpartij. Het duo won met 21-12 en 22-20. Vervolgens trok Rik de Jong zonder problemen zijn singlepartij naar zich toe met 21-14 en 21-19. Vanja Veeger moest in haar enkelpartij hard aan het werk. Haar fysiek sterke tegenstandster was niet van plan om de wedstrijd cadeau te doen. Een lange en slopende single van drie games was het gevolg. De eerste game verloor Veeger nog met 18-21, maar ze herstelde zich knap en won de tweede game met 21-17. De derde game leek de eerste dame van Bahosa aanvankelijk naar zich toe te gaan trekken. Ze stond constant drie punten voor, maar in het laatste deel van de wedstrijd was de speelster van ZBC ijzersterk: 21-17.

Net als Vanja Veeger had ook Corneel Tan het niet makkelijk tijdens haar enkelwedstrijd. Haar eerste game ging ook verloren, maar Tan herstelde zich knap. In drie games trok ze de partij naar zich toe: 20-22, 21-15 en 21-14. Ook de laatste wedstrijd van de dag ging naar het Zwolse team. Het gemengd dubbel van Rik de Jong en Miranda Groeneveld werd, in opnieuw drie games, gewonnen. Wederom gaven de Zwollenaren de eerste game cadeau, maar ook nu trok de thuisploeg in de derde game aan het langste eind: 18-21, 21-13 en 22-20.

Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws