ZBC verslaat directe concurrent Drachten

| 09-10-2010

De hoofdmacht van de Zwolsche Badminton Club heeft zaterdag haar directe concurrent Drachten met 6-2 verslagen. ZBC, dat voor aanvang van de wedstrijd nog vier punten minder had dan Drachten, heeft door de zege het gat tussen de twee teams nu weer gedicht. De doorslaggevende factor in de wedstrijd was ervaring. Het team uit Drachten bestond uit overwegend zeer jonge spelers.

In de herendubbel speelden de bezoekers uit Drachten te terughoudend, waardoor het initiatief constant bij ZBC lag. De winst ging in twee games naar Ties van der Heide en Rik de Jong. De damesdubbel liep minder gesmeerd voor Zwolle. Na drie games trokken Vanja Veeger en Miranda Groeneveld aan het kortste eind.

Rik de Jong pakte vervolgens met overmacht zijn single. Hij was op alle fronten te sterk voor zijn 16-jarige tegenstander. Het damesenkel van Corneel Tan werd een ware slijtageslag. Ze verloor haar single nipt na drie lange en spannende games. Ties van der Heide had meer geluk. Hij won zijn single nipt, ook na drie lange games. Hoewel het erop leek dat hij in de derde game de pot zou verliezen, kwam hij terug van een 16-10 achterstand en won de wedstrijd uiteindelijk door de beslissende game met 21-19 te beklinken. Ook Vanja Veeger had drie games nodig, maar wist eveneens te winnen. Tussenstand: 4-2.

Het gemengd dubbel van Corneel Tan en Ties van der Heide ging hierop met groots gemak naar de Zwolse club, in twee games: 21-7 en 21-10. Rik de Jong en Miranda Groeneveld hadden meer moeite met hun mix. Ook nu waren drie lange games nodig om een winnaar aan te wijzen, maar ook deze wedstrijd ging naar het Zwolse koppel. Hierdoor werd de eindstand uiteindelijk 6-2. Volgende week reist het Zwolse team af naar Groningen, waar koploper Amor op de Zwollenaren wacht.

Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws