ZBC nadert koppositie in vierde divisie

| 18-11-2013

De hoofdmacht van de Zwolsche Badminton Club (ZBC) heeft afgelopen zaterdag zeer overtuigend gewonnen van de Leeuwarder Badminton Club. De Zwolse badmintonners zegevierden in de vierde divisie met maar liefst 8-0 en zijn daardoor weer twee punten dichterbij koploper ELO United gekomen. Zaterdag 23 november staat de confrontatie tussen ZBC en het Hengelose ELO United op het programma.

De 8-0 overwinning van afgelopen zaterdag kwam vrij simpel tot stand. Het competitieduel begon met de damesdubbel, die erg gemakkelijk met 2-0 door Corneel Tan en Jetteke Hobbeling werd gewonnen. Daarna volgde een driesetter van Ties van der Heide, die de spanning knap onderdrukte en de derde set met 23-21 op zijn naam schreef. Vanja Veeger won simpel haar enkelwedstrijd, terwijl Corneel Tan onnodig een game weggaf. En Oleg Gouriev had in zijn enkelpartij te maken met een vertragende tegenstander, maar hij wist zijn ergernis om te zetten in positieve energie: 2-0. Na vijf matches was de weerstand van de Friese formatie gebroken en werd de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld: 8-0.

In de ZBC-hal aan de Ossenkamp in Zwolle wordt zaterdag 23 november de topper in de vierde divisie tussen ZBC en ELO United gespeeld. De heenwedstrijd in Hengelo werd nipt door de Zwollenaren verloren, de revanchegevoelens zijn groot en het team zit na drie ruime overwinningen achtereen in een flow. De eerste wedstrijd begint om 10.00 uur en de toegang is gratis.

ZBC Sporthal, Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws