ZBC boekt eerste zege van het seizoen

| 04-10-2010

Het eerste team van de Zwolsche Badminton Club heeft zondagmiddag in Enschede haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Tegen studentenvereniging DIOK werd het 1-7 voor de Zwollenaren. Een ruime overwinning, maar van een al te groot niveauverschil was geen sprake.

De eerste wedstrijd van de dag, het damesdubbel, werd overtuigend gewonnen door Miranda Groeneveld en Jetteke Hobbeling. Ook de herendubbel ging zonder al te veel moeite naar ZBC. Rik de Jong en Ties van der Heide wonnen hun partij. In de eerste herenenkel moest Rik toch harder werken. Hij won wel, maar moest er flink aan trekken. Ook Jetteke Hobbeling, eerste dame, won haar enkel. De eerste game haalde ze zelfs met speels gemak binnen: 21-5. Jetteke speelde de wedstrijd eenvoudig uit en won ook de tweede game overtuigend.

Ties van der Heide had in de tweede herenenkel meer moeite met zijn tegenstander. Hij verloor de eerste game. Ook in de tweede game keek hij eigenlijk direct vanaf het begin tegen een achterstand aan, maar hij wist zich te herpakken en zelfs een matchpoint weg te werken en de tweede game uiteindelijk nog naar zich toe te trekken. In de derde game ging het tot 15-15 gelijk op, maar daarna ging het kaarsje bij Ties langzaam uit: 21-17. De tweede herenenkel ging dan ook naar Enschede.

In de gemengd dubbels bleken de Zwolse duo’s simpelweg beter op elkaar ingespeeld: Zowel Rik de Jong en Miranda Groeneveld als Corneel Tan en Ties van der Heide hadden aan twee games genoeg. De laatste partij, het tweede damesenkel, is uiteindelijk niet gespeeld. De tweede dame van DIOK had teveel last van haar schouder, waardoor Corneel Tan deze partij zonder te spelen won.

Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws