ZAC steelt drie punten bij een beter HTC

| 06-11-2010

Een zondagsschot van Jeffrey de Nooijer heeft ZAC zaterdagmiddag in de topper tegen HTC de overwinning bezorgd. Op eigen veld nam HTC vanaf minuut één het initiatief, maar het waren de bezoekers die er uiteindelijk met drie punten vandoor gingen: 0-1.

“Er was vandaag maar één ploeg die recht had op een zege”, zegt HTC-trainer Edwin Kwakkel. “Wij waren negentig minuten lang de baas op het veld. Wij bepaalden het tempo. Het eerste half uur speelden wij zelfs perfect en heb ik werkelijk genoten langs de lijn. Het was wachten op een doelpunt, maar die viel geheel onverwacht aan de andere kant.” ZAC-spits Jeffrey de Nooijer kreeg de bal op ruim twintig meter van het doel voor de voeten en schoot de bal vervolgens stijf in de kruising. “Een fantastische pegel. Alleen heel zuur voor ons, want ZAC heeft verder werkelijk geen kans gehad”, aldus Kwakkel.

“Inderdaad, het schot van Jeffrey was onze eerste doelpoging”, bevestigt ZAC-trainer Herman Oosterhaar, die in tegenstelling tot Kwakkel niet had genoten van de eerste helft. “Het was een echte Zwolse derby, maar door de spanning was er geen sprake van goed voetbal. Ik denk dat beide ploegen beter kunnen voetballen. Desondanks ben ik wel trots op mijn jongens dat ze overeind zijn gebleven en de voorsprong met succes hebben vastgehouden.”

Voetbal, ZAC, HTC, Vierde klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws