ZAC schakelt SC Lutten uit na penalties

| 23-10-2010

In de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft ZAC zaterdagmiddag een kleine stunt uitgehaald. De Zwolse vierdeklasser won na het nemen van strafschoppen in Slagharen van derdeklasser SC Lutten. Na negentig minuten stond het 1-1 en in de strafschoppenserie faalde ZAC niet. Doelman Luuk van de Belt pakte meteen de eerste de beste penalty van de thuisploeg.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, stelt ZAC-trainer Herman Oosterhaar kort na het gewonnen bekerduel. “Ons veldspel was goed en eigenlijk hadden we het duel al vroegtijdig moeten beslissen. Vooral in het eerste kwartier na rust hebben we de nodige kansen gehad.” De Zwollenaren kwamen in 47ste minuut op voorsprong door een treffer van Jeffrey de Nooijer. Een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van SC Lutten werd breed gelegd en de Zwolse spits schoot de bal keurig in het dak van het doel. Kort daarna had diezelfde De Nooijer de kans op 0-2, maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen.

Zo’n tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg onverwacht terug tot 1-1. “Ja dat was honderd procent buitenspel”, aldus Oosterhaar. “Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter niet eens verhaal heeft gehaald bij de grensrechter. Maar wij hadden hem eigenlijk de gehele wedstrijd niet mee. In de laatste minuut onthield hij ons ook nog een strafschop. Hij liet doorspelen na een zuivere handsbal. Gelukkig kwam het via de penaltyserie nog goed.”

Voetbal, ZAC, KNVB Beker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws