Yasemin Smit in Nederlandse WK-selectie

| 15-07-2015

Waterpoloster Yasemin Smit is door bondscoach Arno Havenga opgeroepen voor het WK waterpolo in Kazan. De 30-jarige Zwolse maakt al jarenlang deel uit van de Nederlandse ploeg, waarmee zij in 2008 als aanvoerster Olympisch goud wist te behalen. In de groepsfase van het WK speelt Oranje op zondag 26 juli tegen Zuid Afrika, waarna Griekenland en Australië volgen.

De deelname van Smit aan het wereldkampioenschap mag geen verrassing heten. De Zwolse maakte de hele voorbereiding mee en speelde daarin een belangrijke rol. Oranje won voor eigen publiek de Dutch Trophy en tevens won de ploeg een voorbereidingstoernooi in Suracusa. Tijdens dat toernooi gingen onder andere wereldkampioen Spanje, Rusland en gastland Italië over de knie. Bondscoach Havenga is dan ook positief gestemd. “Onze doelstelling is een plek in de finales, zodat we tot de laatste dag meedoen om de prijzen. We zijn nu in staat om ieder toernooi mee te doen om de medailles en deze wedstrijden zijn belangrijk voor onze ontwikkeling en ervaring. Het zou mooi zijn om bij het derde grote toernooi op rij op het podium te staan”, aldus de trainer.

Volledige WK-selectie: Debby Willemsz (keeper), Laura Aarts (keeper),Yasemin Smit, Lieke Klaassen, Dagmar Genee, Amarens Genee, Maud Megens, Nomi Stomphorst, Sabrina van der Sloot, Isabella van Toorn, Marloes Nijhuis, Vivian Sevenich en Leonie van der Molen.

Waterpolo, Yasemin Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws