WVF via strafschoppen voorbij DSV ‘61

| 16-08-2010

WVF heeft het Berend Elzerman Toernooi van VSCO ’61 na twee nederlagen toch nog afgesloten met een overwinning. Al kwam die zege wel tot stand na het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd werd het in Oosterwolde 2-2 tegen derdeklasser DSV ‘61.

In de strijd om de vijfde plaats ging de ploeg van Eduard Lindeboom goed van start. WVF kwam al na 45 seconden op 1-0 door een treffer van Jeroen van Brummen. Na pakweg twintig minuten spelen verdubbelde Rene Dorgelo de marge en leek de strijd voortijdig beslist. Toch kwamen de Doornspijkers verrassend terug. In de dertigste minuut werd Gerard van ’t Goor binnen de zestien lichtjes in de rug geduwd en dit leverde een penalty op, die hij zelf verzilverde. Vlak voor de pauze kwam DSV ’61 zelfs langszij via een droge schuiver: 2-2.

In de 57ste minuut moest DSV ’61 met tien man verder na een rode kaart en verwachtte het publiek in Oosterwolde dat WVF zou profiteren. Maar de mannen uit Westenholte kregen de bal niet tegen de touwen. Na negentig minuten moesten er strafschoppen worden genomen. En in die strafschoppenserie faalde namens WVF alleen Anne Nijland. DVS ’61 daarentegen kwam twee keer niet tot scoren, waardoor de Zwollenaren met 4-3 zegevierden.

Voetbal, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws