WVF verliest van hoofdklasser Rigtersbleek

| 21-08-2010

Ondanks een 0-5 nederlaag tegen hoofdklasser Rigtersbleek, overheerste er bij WVF zaterdag een goed gevoel. “We komen steeds beter in ons ritme en merken dat een aantal vastigheden er steeds meer in beginnen te sluipen”, aldus trainer Eduard Lindeboom. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdag weliswaar met grote cijfers verliezen in de eerste ronde van de beker, maar constateerde ook dat WVF zeker op de goede weg is. “Natuurlijk is 0-5 geen mooi resultaat, maar Rigtersbleek is wel een paar klassen beter.”

Het grote verschil tussen hoofdklasser Rigtersbleek en het net naar de eerste klasse gepromoveerde WVF zat hem zaterdagmiddag vooral in effectiviteit voor het doel. “Het klasseverschil liet zich duidelijk zien in het afmaken van kansen en kleine details”, aldus Lindeboom. “Van de zeven kansen benutten zij er gewoon vijf, dat is het grote verschil. Wij kregen zelf ook vier goede mogelijkheden, maar konden die niet afmaken. Het is een kwestie van zakelijkheid dat kenmerkend is voor een ploeg uit de hoofdklasse. Iedere verkeerde pass aan onze kant kan direct gevaarlijk zijn en een kans voor hun opleveren.”

WVF zal zich komend seizoen vooral willen handhaven in de eerste klasse. Dat moet volgens Lindeboom ook zeker mogelijk zijn: “We zullen veel van onze wedstrijden moeten benaderen vanuit verdedigend oogpunt en het spelen op de nul. Dat soort vastigheden zullen belangrijk worden gedurende het seizoen, maar daar zie ik nu al heel duidelijk verbetering in ten opzichte van het begin van de voorbereiding. We hebben nog wel een aantal wedstrijden nodig voordat we er helemaal klaar voor zijn, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat WVF zich dit jaar kan handhaven.”

Voetbal, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws