WVF niet opgewassen tegen FC Zwolle

| 31-07-2010

WVF is er zaterdagmiddag op eigen veld niet in geslaagd om het FC Zwolle lastig te maken. De eersteklasser uit Westenholte verloor het Zwolse onderonsje met maar liefst 0-9. De formatie van trainer Eduard Lindeboom was na slechts een paar trainingen gewoonweg niet opgewassen tegen FC Zwolle, dat al enkele weken in training is. Grote man bij FC Zwolle was wederom nieuwkomer Sjoerd Ars, die in de tweede helft met vier doelpunten zijn stempel op de wedstrijd drukte.

© Annet van Raalten

FC Zwolle begon voortvarend aan de wedstrijd op sportpark De Weide Steen. Binnen tien minuten werden er drie honderd procent kansen gecreëerd. Bram van Polen, Pepijn Kluin en Erik Bakker schoten echter niet met scherp, waardoor de brilstand nog even op het scorebord bleef staan. Na een corner van Bakker kwam hier verandering in. Jesper Drost wist de bal in een overvol strafschopgebied uiterst precies binnen te koppen. Enkele minuten later was het Bakker zelf die het net liet bollen. Door een prachtige hakbal van Kluin stond de aanvallende middenvelder oog in oog met WVF-doelman Michel van der Aa, die hij volstrekt kansloos liet. Na deze twee doelpunten daalde het niveau van de wedstrijd behoorlijk. De manschappen van trainer Art Langeler vonden het even welletjes, terwijl WVF niet bij machte was een aanvallende vuist te maken.

© Annet van Raalten

Pas diep in de tweede helft herpakte FC Zwolle zich. Danny Schreurs rondde een goede individuele actie af met een droge knal in de hoek. Daarna pakten al zijn ploeggenoten de draad weer op. Met een hoog baltempo, veel beweging en goed positiespel werd WVF van het kastje naar de muur gestuurd. Een heldenrol was er weggelegd voor Sjoerd Ars, die binnen tien minuten maar liefst vier keer tot scoren kwam. Keeper Mike te Wiele, vervanger van Michel van der Aa, werd er moedeloos van. Coach Langeler toonde zich na afloop gematigd tevreden. “Bij vlagen ging de bal goed rond, controleerden we de wedstrijd. Alleen de afronding liet, zoals in de eerste helft, nog weleens te wensen over. Het is te veel pieken en dalen. Al kwam dat vanmiddag ook voort uit het niveauverschil tussen de ploegen.” De voorbereiding van FC Zwolle loopt zo onderhand ten einde. De uitwedstrijd tegen Emmen is over twee weken de eerste officiële krachtmeting voor FC Zwolle. “Wij kijken er naar uit. Er zit tot dusver een hele goede voorbereiding achter onze kiezen. Maar dat is geen garantie voor succes, daar win je geen punten mee. Die zijn straks wel in Drenthe te vergaren. Van mij mag het beginnen.”

© Annet van Raalten

Aanstaande dinsdag speelt FC Zwolle de laatste oefenwedstrijd. Om 20.00 uur zal er in Spakenburg worden afgetrapt tegen topklasser IJsselmeervogels.

Voetbal, FC Zwolle, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws