WVF nestelt zich in subtop na grote zege

| 27-11-2010

WVF heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan door het inhaalduel tegen FC Horst met grote cijfers te winnen. In Ermelo zegevierden de Zwollenaren overtuigend met 0-5. Daarmee nestelde de ploeg van trainer Eduard Lindeboom, die na dit seizoen afscheid neemt van WVF, zich in de subtop van de eerste klasse D. De bezoekers waren vooral in de tweede helft oppermachtig, waarin ze (na 0-1 bij rust) nog vier keer wisten te scoren. Ozhan Kardag toonde zich met twee doelpunten opnieuw trefzeker.

“Het klinkt natuurlijk als een makkelijke overwinning, maar je moet de goals natuurlijk wel op de juiste momenten maken”, zegt Lindeboom. “Dat hebben we in de eerste helft nagelaten, maar gelukkig hebben we dat in de tweede helft rechtgezet. In de rust heb ik duidelijk gemaakt dat een 0-1 voorsprong een veel te magere afspiegeling van het krachtsverschil was en dat heeft het team goed opgepakt. Direct na de aftrap zetten we goed druk en kon Kardag al de 0-2 maken. Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld en was het vooral heel fijn dat er nog drie andere doelpunten werden gemaakt.”

Naast Kardag wisten ook Hessel Berends, Mark Sloots en Alex van Putten te scoren. “Het zijn een keer wat andere namen op het formulier”, vervolgt Lindeboom, die vooral zeer te spreken was over de openingstreffer van Berends. “Een afdraaiende corner van Jeroen van Brummen werd in één keer door Hessel op de slof genomen en die bal poft zo binnen. Een mooi uitgevoerde corner en een fraaie goal.” Maar ook de overige treffers konden op goedkeuring van de trainer rekenen. “Hartstikke leuk dat Mark Sloots, die normaal niet in de vijandelijke zestien komt, wist te scoren en ook voor Alex van Putten, de spits van het tweede, was de goal natuurlijk erg prettig.”

Voetbal, WVF, Eerste klasse D, Eduard Lindeboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws