WVF en Berkum strijden om finaleplek

| 04-06-2010

WVF A1 en Berkum A1 strijden op maandag 7 juni tegen elkaar voor een plek in de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Beide ploegen wisten zich vrijdagavond te plaatsen voor de halve finales. Op het complex van Be Quick ’28 rekende Berkum af met HTC (4-1) en WVF won nipt van ZAC (2-1).

Op het scherpst van de snede speelden WVF en ZAC om als winnaar van poule B te eindigen. ZAC had in principe voldoende aan een gelijkspel, maar het was de formatie uit Westenholte dat na een klein kwartier spelen op 1-0 kwam. Bart Sluiter tekende voor de openingstreffer. ZAC probeerde vervolgens van alles om op gelijke hoogte te komen, maar WVF bleef lang overeind. Pas in de 64ste minuut werd het 1-1. Tom Hindriks kopte van zo’n dertien meter fraai raak. De feestvreugde bij de spelers van ZAC was groot, maar van korte duur. Niet veel later benutte Rob van Amerongen namens WVF namelijk een vrije trap van grote afstand. Hij schoot de bal prachtig tegen de touwen: 2-1.

In de slotfase van het duel gebeurde er van alles. Zo had ZAC nog recht op een strafschop en gooide WVF-invaller Bas Rientjes aan de andere kant het duel bijna op slot. Zijn lob kwam echter op de lat. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 en plaatste WVF zich voor de halve finale, waarin het maandag speelt tegen Berkum A1.

Berkum - HTC: 4-1
Berkum en HTC kwamen vrijdagavond wat lastig uit de startblokken. Er werd in de eerste helft dan ook niet gescoord. In de tweede helft daarentegen volop. Vlak na rust werd er opeens flink gejuicht op het hoofdveld van Be Quick. HTC was namelijk door een goal van Hayder Albadri op voorsprong gekomen. Even waanden de A-junioren van HTC zich in de halve finale, maar die droom werd razendsnel aan duigen geschoten. Youp Kok zorgde in de 57ste minuut voor 1-1 en een minuutje later maakte Berkum-speler Roy Kappert er 2-1 van. Het verzet van HTC was daarna gebroken. Dennis Hortsman schoot nog raak vanaf elf meter: 3-1. En Dennis Snel bepaalde de eindstand op 4-1.

VV Berkum, Voetbal, ZAC, WVF, HTC, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws