WVF blijft knap overeind in Doetinchem

| 20-11-2010

WVF heeft zaterdagmiddag knap met 1-1 gelijk gespeeld bij DZC ’68. “Wij hebben een puntje meegenomen uit het verre Doetinchem”, vertelt een tevreden WVF-trainer Eduard Lindeboom. “Ik zeg altijd maar: als je zo ver weg moet spelen, dan moet je er voor zorgen dat je niet verliest. En daar hebben we gelukkig voor gezorgd, anders werd het een hele lange reis terug naar Westenholte.” In dezelfde eerste klasse D verloor Be Quick ’28 zaterdag op eigen bodem met 0-1 van nummer twee SDV Barneveld.

In Doetinchem kwam WVF na ruim een kwartier spelen verrassend op voorsprong. Een voorzet van Mark Sloots werd door Ozhan Kardag hard in het dak van het doel gekopt. “In het restant van de eerste helft was DZC wel de bovenliggende partij, maar wij kwamen toch niet echt in de problemen”, stelt Lindeboom. “Helaas waren wij kort na rust even niet goed bij de les, waardoor de thuisploeg scoorde. Gezien het spelbeeld een verdiende gelijkmaker en het leek vervolgens even alsof DZC zou doordrukken, maar wij werden op tijd wakker en kregen zelf nog de nodige kansen op 1-2.”

Pas in de laatste tien minuten lag WVF echt flink onder vuur. Met lange ballen en vier spitsen ging DZC op jacht naar de winnende treffer. Zonder succes, want de defensie van WVF bleef sterk overeind. “Door het punt zijn we toch weer twee plaatsen gestegen en draaien als promovendus mooi mee in de middenmoot”, aldus Lindeboom, die volgende week met zijn ploeg een belangrijk inhaalduel speelt tegen het laag geklasseerde FC Horst. “Ook dat wordt geen makkie, maar als we winnen doen we hele goede zaken.”

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws