WRZV Zwolle wint eerste duel in play-offs

| 09-05-2017

WRZV Zwolle heeft maandag haar eerste wedstrijd in de play-offs om promotie gewonnen. De Zwolse zaalvoetballers speelden thuis tegen FC Almelo, wonnen uiteindelijk met 4-2 en zetten daarmee een eerste stap in de richting van de topklasse. Islam Abdelsalam, Tom IJzerman, Mohammed Ali Pour Asli en Nima Shimeri waren goed voor de Zwolse doelpunten.

De tribunes waren goed bezet en een jeugdteam van WVF zorgde met spandoeken, trommels en gezang voor een prima sfeer. De wedstrijd begon echter moeizaam. Almelo speelde verdedigend, waardoor WRZV bleef zoeken naar de juiste speelwijze. In de derde minuut resulteerde dit al in een achterstand en bij rust liep WRZV nog altijd achter de feiten aan. Na een mooie actie van Dani Lohman maakte Islam Abdelsalam de gelijkmaker, maar middels een counter zorgde Almelo toch weer voor de 1-2. De tweede helft was voor WRZV. De ploeg bleef druk zetten en hield de ruimtes klein, waardoor er de nodige kansen werden gecreƫerd. Die werden echter niet benut, zodat Almelo hoop hield op een goed resultaat.

Toch ging WRZV uiteindelijk met een overwinning aan de haal. Zes minuten voor tijd prikte Tom IJzerman de 2-2 binnen en via Mohammed Ali Pour Asli werd het zelfs 3-2. In de slotminuten nam ook Nima Shimeri nog een treffer voor zijn rekening, waarmee de zege definitief werd veiliggesteld: 4-2. Smetje op de overwinning was het uitvallen van Lohman, die door een harde overtreding zijn enkelband scheurde. Hij komt daardoor dit seizoen niet meer in actie.

WRZV-hallen, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws