WK-goud voor Gerben Last met team

| 02-11-2010

Gerben Last heeft op het WK tafeltennis voor sporters met een beperking zijn gouden plak te pakken. Op de slotdag van het kampioenschap in het Zuid-Koreaanse Gwangju werd het Nederlandse herenteam in de klasse 9 overtuigend wereldkampioen. In de finale won het team met Gerben Last, Ronald Vijverberg en Tonnie Heijen met 3-0 van Frankrijk.

De speler van Tafeltennis Zwolle, die individueel op zondag al een bronzen plak won, gaf in de finale het goede voorbeeld. Gerben wist het eerste enkelspel met maar liefst 3-0 te winnen van Thomas Bouvais. Vervolgens versloeg Ronald Vijverberg de Fransman Frederic Bellais in vijf games. In de beslissende game sloeg Ronald één van de mooiste ballen van het toernooi. Tot slot ging ook het dubbelspel van Gerben en Tonnie Heijen met 3-0 naar Nederland.

“Je weet van tevoren wel dat je favoriet bent, maar je moet het wel doen”, aldus een dolblije Gerben Last. “Op deze overtuigende wijze had ik het echter niet verwacht. Ik merkte ook wel dat het de laatste dag van het toernooi was. Niet dat ik moe was, maar ik voelde het wel in mijn benen. Individueel ging het tijdens dit kampioenschap al goed en nu in het team ging het ook weer heel goed. Mijn eerste wedstrijd in de finale was een soort vliegende start, dat was enorm fijn.”

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws