Winnaars Tourspel 2017 blij met prijzen

| 09-08-2017

Frans Verkoulen heeft woensdagmiddag de hoofdprijs van het Sportief Zwolle Tourspel 2017 in ontvangst genomen. Als winnaar van het spel kreeg de Tourkenner een nieuwe retro stadsfiets en was daar dolblij mee. Verkoulen nam na de vijftiende Tour-etappe de koppositie over van Manfred Hageman en werd niet meer van de troon gestoten. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Ilse Roeland, die daarmee een Bikefitting van DuursportLab Zwolle heeft gewonnen.

De meest waardevolle renners in de ploeg van Frans Verkoulen waren Tour-winnaar Chris Froome (405 punten), sprinter Marcel Kittel (296 punten) en groene trui winnaar Michael Matthews (285 punten). “Ik had Peter Sagan niet opgenomen in mijn ploeg. Dat was op voorhand een groot risico, maar dat heeft zeer goed uitgepakt”, analyseert de trotse winnaar van het Sportief Zwolle Tourspel 2017, die verder veel punten pakte met de sprinters Dylan Groenewegen (167), Nacer Bouhanni (163), Arnaud Démare (156) en Alexander Kristoff (151). “Het was even schrikken toen Fabio Aru de gele trui pakte, maar gelukkig had Chris Froome de trui vrij snel weer om de schouders”, aldus Verkoulen, die alleen Primoz Roglic bestempelt als ‘tegenvaller’. “Ik had gehoopt dat hij op de eerste dag de tijdrit zou winnen en vervolgens in het geel zou rijden. Dat gebeurde helaas niet.”

Nummer twee Ilse Roeland scoorde op haar beurt uitstekend met Chris Froome en Michael Matthews, maar ook met witte trui winnaar Simon Yates en de Franse klassementsrenner Romain Bardet. “Yates heeft bijna drie weken de witte trui aan gehad, dus dat leverde elke dag al vier punten op. Dat ging mooi”, vertelt Roeland, die met Jakob Fuglsang over nog een ‘joker’ beschikte. “Fuglsang reed goed, maar het was jammer dat hij ten val kwam en uiteindelijk moest opgeven.” Desondanks verzamelde zij in totaal 1.785 punten. Ruim voldoende voor de tweede plaats en het winnen van een Bikefitting van DuursportLab Zwolle. “Een mooie prijs, die goed van pas komt. Ik ga immers binnenkort de Noordzeeroute fietsen”, vertelt de fietsliefhebster, die woensdag tijdens de prijsuitreiking Léon Pereboom niet kon feliciteren met zijn derde plaats. Hij was helaas niet in de gelegenheid en zal zijn prijs (een waardebon van FuturumShop, ter waarde van 100 euro) later in ontvangst nemen.

Wielrennen, Tourspel


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws