Wild moet eindoverwinning aan Vos laten

| 05-09-2010

Het is Kirsten Wild zondagmiddag niet gelukt om haar leidende positie in de Profile Ladies Tour te bezegelen. Marianne Vos won de afsluitende rit en passeerde daardoor Wild in het klassement, die voorafgaand aan de rit een minieme voorsprong van drie seconden had. In Hellendoorn kwam Wild zelf nog wel als tweede over de finish, maar dat was niet genoeg om Vos van de eindzege af te houden. Zij behaalde onderweg en aan de meet genoeg bonificatieseconden om het algemeen klassement te winnen.

Net als verleden jaar, toen Wild ook al tweede werd achter Vos, moest de Zwolse renster van Cervélo TestTeam toezien hoe de alleskunner uit Meeuwen het secondenspel in de Ladies Tour naar haar hand zette. Een spel dat al de hele week duurde. Wild sprokkelde nuttige secondes bij elkaar door de vierde en vijfde etappe te winnen, terwijl Vos de derde etappe op haar naam schreef en verschillende keren tweede werd. In de tijdrit van zaterdag gaven beide vrouwen elkaar ook al nauwelijks iets toe; Vos pakte daar één seconde terug op Wild.

Zodoende begon de 27-jarige Kirsten Wild de afsluitende etappe zondag met drie seconden voorsprong op haar vier jaar jongere concurrente. Met onderweg twee tussensprints en tien bonificatieseconden op de finish (zes voor de nummer twee) beloofde de Ladies Tour, zoals bijna ieder jaar, opnieuw een ongekend spannende finale te krijgen. Na twee tussensprints bedroeg de voorsprong van Wild nog slechts één seconde, waardoor de Ladies Tour pas op de finishstreep beslist zou gaan worden.

En waar Wild de voorbije dagen in de eindspurt net iets sterker bleek dan Vos, daar waren de rollen zondagmiddag omgedraaid. Marianne Vos bleek dit keer de sterkste van de twee en passeerde al juichend de streep, in de wetenschap dat ze opnieuw ook de eindoverwinning op haar naam had geschreven. Wild werd uiteindelijk tweede in het klassement op drie seconden, precies de voorsprong waarmee ze de dag was begonnen. Ellen van Dijk completeerde het podium, dat voor het eerst sinds 2002 weer volledig Nederlands is.

“Het is een vermoeiende ronde geweest en de ploeg heeft hard moeten werken”, aldus Vos. “Ik moest immers de kans krijgen om in de sprints de achterstand van drie seconden om te buigen in een voorsprong. Onderweg wist ik al twee tellen terug te winnen, maar daarmee was ik er nog niet. Gelukkig kon ik al het werk belonen met de etappewinst.” Wild incasseerde het verlies gelaten. “Verliezen van Marianne is nooit een schande. Maar nu het parcours dit jaar toch iets meer in mijn voordeel was, had ik een mooie kans om te winnen. Dan is het zuur voor mij en mijn ploeg dat het net niet lukt.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Cervélo TestTeam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws