Wild favoriet in Ster Zeeuwsche Eilanden

| 17-06-2010

Door de afwezigheid van titelverdedigster Ina Yoko-Teutenberg (Team Cloumbia) is de Zwolse Kirsten Wild (Cervélo) de grote favoriet voor de eindzege in de Ster Zeeuwsche Eilanden, die donderdagavond begint met een proloog over 7,1 kilometer in Vlissingen.

Naast Kirsten Wild (winnares in 2006 en 2008) staan er nog vier Zwolse rensters op de starlijst in Zeeland: Loes Gunnewijk en Janneke Kanis (Nederland Bloeit), Marijn de Vrijs (Leontien.nl) en Jacobien Kanis (Jan van Arckel). Na de tijdrit volgt op vrijdag de rit van Middelburg naar Vlissingen (117 kilometer). De slotrit is op zaterdag over 135 kilometer met start en finish in Westkapelle. Dan rijdt het peloton ook over de Zeelandbrug en de Stormvloedkering.

De driedaagse wedstrijd in Zeeland is na de Ronde van Gelderland en de Omloop van Borsele de derde wedstrijd in de KNWU Topcompetitie. Kirsten Wild won de eerste twee wedstrijden en leidt daarom in het klassement.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Cervélo TestTeam, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit, Marijn de Vries, Leontien.nl, Jacobien Kanis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws