Wijthmen - VSW gestaakt na harde botsing

| 30-10-2010

Het duel tussen Wijthmen en VSW is zaterdag bij een 3-4 stand in de tachtigste minuut gestaakt na een blessure aan het hoofd van Fabian Veldman. De spits van VSW werd hard door een schoen geraakt toen hij een bal wilde doorkoppen. Uit die betreffende aanval wist Maikel Frijlink te scoren namens de bezoekers, maar daarna is er geen bal meer geraakt. De blessure bij Veldman bleek zo ernstig te zijn dat hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Over zijn situatie is verder nog niets bekend.

“Ik kreeg net een seintje uit het ziekenhuis dat er nu een röntgenscan van zijn schedel wordt gemaakt”, vertelt teamleider Jan van der Kolk. “Hoe ernstig het letsel precies is laat zich op dit moment moeilijk raden, maar een ernstige hersenschudding is het sowieso. Heel sneu voor Fabian, maar ook voor die jongen van Wijthmen, want er was absoluut geen opzet in het spel. Fabian kopte de bal misschien wat laag, terwijl die verdediger de voet wellicht wat hoog had. Het was een harde botsing. Fabian heeft geen bloed verloren, maar was nadien heel duizelig en werd misselijk. We durfden hem niet van het veld te halen en hebben gewacht op de ambulance. Geheel terecht heeft de scheidsrechter het duel daarna definitief gestaakt.”

Hoewel VSW zaterdag het betere van het spel had, keek het al snel tegen een achterstand aan. Sander van Gurp bracht Wijthmen in de derde minuut al met een harde knal op 1-0, waarna Renzo van de Vegte er binnen het half uur 2-0 van maakte. VSW toonde echter veerkracht en zag de aansluitingstreffer nog voor rust gemaakt worden door Michiel van der Meulen. In de tweede helft zou hij nog twee keer scoren, nadat Renzo van de Vegte de thuisploeg eerst weer op een 3-1 voorsprong had gebracht. De 3-4 kwam op naam van Maikel Frijlink, vlak na het bewuste incident van Fabian Veldman.

Wanneer het restant van het duel wordt afgewerkt is uiteraard nog niet bekend, maar VSW maakt zich daar geen enkele zorgen over. “Wij waren vandaag gewoon veel beter en ik denk dat ons algemene niveau ook hoger ligt dan dat van Wijthmen”, aldus Van der Kolk. “Al was dit wel één van onze beste wedstrijden tot nu toe. Wijthmen hanteerde veel de lange bal op Van de Vegte en Van Gurp, terwijl wij vandaag toch best wel verzorgd voetbal op de mat legden. Dat moet straks in de laatste tien minuten ook geen enkel probleem zijn, dus ik denk - en hoop het vooral - dat we de drie punten dan veilig kunnen stellen.”

Voetbal, VSW, Wijthmen, Vierde klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws