Westenholte klopt VC Sneek in vijf sets

| 15-11-2010

De vrouwenploeg van Bas Autowas Westenholte heeft zaterdag in de tweede divisie, ondanks een matige tweede set, met 3-2 gewonnen van VC Sneek. In eigen huis speelde de volleybalploeg van coach Jan Brandwacht bij vlagen heel goed.

Westenholte begon goed aan de wedstrijd met gevarieerd spel en vooral goede servicedruk. Hierdoor liep de thuisploeg snel uit en bouwde een mooie voorsprong op. De tegenstander maakte nog niet echt indruk, waardoor de eerste set relatief simpel met 25-17 naar Westenholte ging. De tweede set begonnen de Zwolse vrouwen niet sterk en daarnaast gingen de bezoekers uit Friesland veel slimmer spelen. Al snel nam Sneek een grote voorsprong. De thuisploeg deed halverwege de set nog wel wat terug, maar helaas zakte het niveau in de slotfase van de set weer weg: 18-25.

Het stond dus weer gelijk: 1-1. Tot afgrijzen van Brandwacht, die zijn ploeg echter wel weer een goede derde set zag spelen. Westenholte kende in de derde set dan ook weinig moeite met Sneek en won met 25-15. In de vierde set begon de Zwolse formatie wederom niet scherp en liep hierdoor de hele set achter de feiten aan. Toch kreeg de set een spannende ontknoping, met uiteindelijk Sneek als gelukkige winnaar: 26-28. Westenholte moest zich dus opnieuw opladen voor een vijfsetter. Maar gelukkig was iedereen dit keer, in tegenstelling tot een week eerder, nog bij de les. De beslissende set werd eenvoudig met 15-7 gewonnen.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws