Wendy Schrijver: ‘Nominatie wel verwacht’

| 14-01-2013

Voor tafeltennisster Wendy Schrijver is het geen verrassing dat ze is genomineerd voor de Zwolse titel ‘Sporter met een beperking van het jaar 2012’. Naast Schrijver, die vorig jaar ook werd genomineerd, maken haar clubgenoot Gerben Last (winnaar vorig jaar) en rolstoelbasketbalster Jitske Visser kans op de prijs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor de bijna 29-jarige Wendy Schrijver - die op haar derde ‘s nachts een hersenbloeding kreeg, met als gevolg een functiebeperking in het linker gedeelte van haar lichaam - ging in 2012 een droom in vervulling. Ze nam voor het eerst deel aan de Paralympische Spelen en genoot met volle teugen, al slaagde de Zwolse er niet in om zich bij de laatste vier te scharen. Zij won één van de drie groepswedstrijden en dat was niet voldoende voor een plek bij de eerste twee in haar poule. Een paar dagen later verloor Schrijver samen met gouden medaillewinnares Kelly van Zon in de eerste ronde van het landentoernooi met 3-2 van Brazilië.

Maar ondanks het feit dat de tafeltennisster zonder medaille terugkeerde uit Londen is ze nu voor de tweede keer genomineerd voor de titel ‘Sporter met een beperking van het jaar’, de prijs die vrijdag 1 februari in het Landstede Sportcentrum tijdens het SportGala Zwolle wordt uitgereikt. “Jitske Visser en ik waren de enige Zwolse sporters op de Paralympische Spelen. Daarnaast was natuurlijk ook Gerben Last, die al jaren in Zwolle tafeltennis speelt, in Londen actief. Maar dan heb je de kanshebbers wel genoemd. En aangezien de Paralympische Spelen het hoogst haalbare is in de paralympische sport, had ik deze nominatie wel verwacht”, stelt Schrijver.

Over haar kansen op de titel is de speelster van Tafeltennis Zwolle duidelijk. “Ik kan niet op tegen de bronzen medailles van mijn concurrenten. Dat zijn mooie prestaties, die ik niet heb neergezet. Ik schat mijn kansen op het winnen van de titel dan ook niet zo heel hoog in.” De Paralympische Spelen was voor Schrijver voorlopig de laatste wedstrijd voor het Nederlands team. “Ik ga niet helemaal stoppen met tafeltennis, want ik blijf gewoon in de valide competitie mijn wedstrijden spelen voor Tafeltennis Zwolle. Maar het trainen op Papendal en het spelen van buitenlandse toernooien laat ik schieten”, zegt de Zwolse, die een terugkeer echter niet helemaal uitsluit. “Dit wil niet zeggen dat ik het nooit meer ga doen, maar voor dit moment is het wel even mooi geweest.”

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Paralympische Spelen, Wendy Schrijver

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws