Wellenberg over topper: ‘Ik ben optimistich’

| 19-04-2018

“Eemdijk is een erg lastige tegenstander, maar ik ben optimistisch. Als we er in slagen om in ons oude spel te komen, dan denk ik zeker dat we een kans hebben.” Het zijn de woorden van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg, die zaterdag met zijn ploeg een flinke kluif voor de kiezen krijgt. De Zwolse hoofdklasser gaat op bezoek bij koploper Eemdijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum, dat in november thuis vrijwel kansloos met 0-4 van Eemdijk verloor, is bezig met een wisselvallige periode. In de laatste twee duels werd er weliswaar gewonnen van de laagvliegers HZVV (2-3) en NSC Nijkerk (1-0), maar daarbij hadden de Zwollenaren over geluk niet te klagen. Berkum-keeper Dominic van Hoof speelde bovendien een cruciale rol, door in beide wedstrijden een penalty te stoppen en zo de punten voor zijn club veilig te stellen. Daardoor staat Berkum nog steeds op een vierde plaats in de hoofdklasse B en heeft het nog altijd zicht op de tweede plaats. Die positie geeft aan het einde mogelijk recht op deelname aan de nacompetitie.

Tegenstander Eemdijk is ontketend. Het had even tijd nodig om op gang te komen, maar na de eerste periode begon de machine op volle toeren te draaien. Eemdijk won de tweede periode, staat nu ook bovenaan in de derde periode, en is sinds medio februari ongeslagen. Daardoor prijkt Eemdijk de laatste vier weken bovenaan de algehele ranglijst van de hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag zette het een belangrijke stap richting het kampioenschap, door directe concurrent Ajax met 0-2 van zich af te schudden. De wedstrijd tussen Eemdijk en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Harold van de Ketterij.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws