Warmerdam: ‘Daley is wel een voorbeeld’

| 09-02-2017

De inbox van Django Warmerdam loopt deze periode over van complimenten. De huurling van Ajax verhuisde terug naar de positie van linker vleugelverdediger en lijkt daar een vaste basisplaats te hebben bemachtigd. Hij doet het zo goed, dat trainer Ron Jans de laatste weken openlijk lof uitte. “Het is altijd mooi om te horen dat mensen blij met je zijn”, geeft Warmerdam aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor PEC Zwolle staat vrijdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen NEC op het programma. De Zwollenaren kunnen zichzelf dan verlossen van een nodige portie druk, aangezien er bij winst daadwerkelijk tijd is om rustig adem te halen. Niet dat de ploeg dan helemaal vrij is van zorgen, dat allerminst, maar er is dan weldegelijk een gat geslagen. “Elke week is even belangrijk, want pas als we tiende staan kunnen we zeggen dat er wat rust is. Maar we kunnen wel een mooie slag slaan, dat is zeker waar”, zegt Warmerdam, die vrijdag opnieuw Ouasim Bouy naast zich vindt. Ted van de Pavert kampt nog altijd met een rugblessure, waardoor hij er niet bij is. Dat geldt ook voor Stef Nijland, die nog wat liesklachten heeft.

Warmerdam moet zich dus wederom richten op de positie van linksback en dat doet hij met alle plezier. De back zit lekker in zijn vel en wat wil je ook als iedereen positief is. “Het gaat lekker ja. Zelf krijg ik er niet heel veel van mee, je moet toch weer door. Bekenden van mij zeggen het soms wel eens. En de trainer roept het ook nog voor de camera, dat is helemaal leuk. Hij praat sowieso veel met mij en dat is prettig”, lacht Warmerdam breeduit. De gehuurde Ajacied vergelijkt zichzelf een beetje met Daley Blind, ook begonnen bij Ajax. “Zeker als je ziet hoe hij het uitvoert, daar is hij wel een voorbeeld in. Ik denk dat ik zijn niveau uiteindelijk wel kan halen, maar dan wel zoals hij het nu uitvoert. Want ik ben geen pure verdediger.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vrijdag wacht het treffen met NEC, de nummer tien van de ranglijst. PEC Zwolle heeft vijf punten minder dan de gasten en kan dus aanhaken bij de onderkant van de middenmoot. Warmerdam heeft een duidelijke verwachting. “Ik ga er vanuit dat wij het spel moeten maken en dat NEC gokt op een countertje. Voorin hebben ze veel snelheid, daar moeten we voor oppassen. Maar als wij het spel van de laatste weken doortrekken, ga ik er vanuit dat we winnen.” Het duel tussen PEC Zwolle en NEC start vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam; Holla, Saymak, Thomas; Ehizibue, Menig, Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Django Warmerdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws