Walt van der Kolk favoriet voor Zwolle Cup

| 18-09-2013

Walt van der Kolk verdedigt komende zaterdag zijn titel tijdens de zesde editie van de Zwolle Cup. En met een handicap van -0,7 (in de golfsport een plus-handicap genoemd) begint de talentvolle golfer van Golfclub Zwolle als grote favoriet aan zijn ronde op eigen bodem. “Ja, dat hoor ik de mensen om mij heen ook zeggen. Maar het balletje blijft rond en kan alle kanten op rollen”, zegt de 20-jarige Zwollenaar.

© Annet van Raalten

Voor Van der Kolk verliep het seizoen tot dusver prima. “Ik heb mijzelf dit jaar weer verbeterd en met de vorm zit het goed. Als ik die lijn kan doortrekken, dan hoop ik dat dat voldoende is voor de overwinning.” Volgens de enige amateurgolfer in Overijssel met een plus-handicap is het echter niet vanzelfsprekend dat hij zijn titel prolongeert. “Het is weer een nieuwe wedstrijd, die gaat over slechts achttien holes. Dus als het niet loopt, dan ben je gezien. Dat hoort ook bij de sport. Je moet het nog wel even doen”, aldus Van der Kolk, die vorig jaar tijdens de strijd om de Zwolle Cup 72 slagen (norm voor golfprofessionals) nodig had voor de achttien holes van Golfclub Zwolle. In datzelfde jaar wist hij op exceptionele wijze het baanrecord in Zwolle te verbreken. Hij had voor de achttien holes slechts 65 slagen nodig, waar het oude record stond op 68 slagen.

Ondanks de geboekte progressie en zijn uitstekende prestaties in de afgelopen jaren heeft Walt van der Kolk nog niet de drang om met stel en sprong professional te worden. “Ik ben er mee bezig geweest en heb een marketingplan opgesteld, maar ik denk dat er nog wel enige jaren overheen gaan. Ik ben nog bezig met mijn studie en die wil ik eerst afronden.” Voor de Zwollenaar werken de goede prestaties van de Nederlander Joost Luiten, die afgelopen zondag het KLM Open wist te winnen, wel stimulerend. “Absoluut en zo’n icoon heeft de Nederlandse golfsport ook nodig. Je ziet tegenwoordig steeds meer jonge gasten op de baan en dat is alleen maar goed. Hoe groter de visvijver, hoe meer kans op de doorbraak van nieuw talent. Bovendien is het mooi om te zien dat het Joost Luiten is gelukt om zo’n groot toernooi te winnen. Dus als hij het kan…”

Golfclub Zwolle, Golf, Zwolle Cup, Walt van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws