Waardige afsluiting NK atletiek bij PEC

| 28-06-2010

Het NK atletiek voor junioren 2010, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van AV PEC 1910 gehouden in Zwolle, is zondag op een waardige wijze afgesloten met enkele flitsende finales. Opgefokt door zijn diskwalificatie op de 100 meter racete B-junior Sander Pupella (Haag Atletiek) naar 21.63 seconden over 200 meter; de snelste tijd ooit gelopen in Nederland! Jonathan Mutebwa (Eindhoven) kwam als tweede aan, Jan Westerdiep (Phanos) drukte zijn borst als derde over de meet. Bij de A-jongens ging de titel naar Daan Westerveld van Phanos in 21.85 seconden.

Jamile Samuel (Phanos) zette haar Nederlands record van de 100 meter luister bij met een tweede titel. De eerstejaars A-juniore klokte een tijd van 23.58 seconden. B-juniore Marloes Duijn (SAV) voegde zich na de 100 meter horden ook bij de atleten die op twee onderdelen tot Nederlands kampioen gekroond werden. De race met hindernissen ging haar nog beter af dan de vlakke sprint. Met 13.84 seconden komt Marloes te boek te staan als de vijfde hordenloopster allertijden in betreffende categorie. Bij de A-meisjes was Dafne Schippers (Hellas) goed op weg, maar na een struikelpartij bij de laatste hordes kon ze fluiten naar een toptijd. De 14.38 seconden was wel ruim voldoende voor het goud

Net als bij het kogelslingeren hadden zich bij het polsstokhoogspringen te weinig A-meisjes gemeld voor een officieel kampioenschap. De dames werd wel de gelegenheid gegeven om buiten mededinging mee te springen en dat legde Marijke Valk (Unitas) geen windeieren. Met 3.85 meter steeg ze met stip naar de vierde plaats allertijden. Bij de B-meisjes ging het wel om de echte resultaten. Favoriete Rianne Pessel (NEA-Volh) faalde op 3.05 meter, waardoor het goud voor het oprapen lag. En zo ging er een C-juniore aan de haal met de titel: Rubina Brouns (Unitas). Ook Margit Korporaal (AV’34) wist zich te verbeteren, terwjil Isabel Janssen (PAC) het brons kreeg toebedeeld.

Kijk voor een uitgebreid verslag en volledige uitslagen op deze website.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws