Vrouwenteam nipt verslagen door Twente

| 19-08-2010

Het vrouwenteam van FC Zwolle heeft woensdagavond een kleine nederlaag geleden tegen FC Twente. In het FC Zwolle Stadion verloor het Zwolse team onder leiding van Bert Zuurman de oefenwedstrijd met 0-1.

FC Zwolle, dat komend seizoen debuteert in de eredivisie, had vanaf het begin moeite met het spel van de Tukkers. FC Twente kon na twaalf minuten dan ook al profiteren. Marianne van Brummelen kreeg na twaalf minuten spelen de bal op een presenteerblaadje, nadat Zwolle-keepster Nadja Olthuis de bal niet helemaal goed verwerkte. De spits van Twente schoot de bal vervolgens hoog in het doel. FC Zwolle had daarentegen ook een aantal kansen. Het was echter doelvrouw Sari van Veenendaal die bij de les bleef. In de tweede helft verzuimde FC Twente de score uit te breiden.

De ploeg van trainer Bert Zuurman kwam verder niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Lydia Borg en Judith Frijlink moesten met een blessure naar de kant. En vanwege de smalle selectie van de Zwollenaren moest zelfs materiaalverzorgster Marieke van Tienhoven een kwartiertje meedoen.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws