Vrouwen FC Zwolle winnen eerste partij

| 08-08-2010

De voetbalsters van FC Zwolle hebben zaterdagmiddag na afloop van de open dag hun eerste zege van het seizoen geboekt. In een oefenwedstrijd tegen satellietclub Be Quick ’28 bleek de eredivisionist met 0-1 te sterk. In de regen begon FC Zwolle echter matig aan de wedstrijd en dat resulteerde na drie minuten al in de eerste kans voor Be Quick. Anneloes Kock kwam met het eerste wapenfeit toen zij na een goede voorzet van Angenita Lemstra op de paal kopte.

© Annet van Raalten

Na tien minuten spelen kregen de vrouwen van FC Zwolle wat meer grip op het duel, al was het toch Be Quick dat de kansen kreeg. Ditmaal was het Angenita Lemstra zelf die een goede mogelijkheid op de openingstreffer kreeg, maar zij faalde oog in oog met Nadja Olthuis. FC Zwolle kwam daarna steeds dreigender voor het doel van Be Quick. In de 28ste minuut van de wedstrijd resulteerde dat in de 0-1, toen Lisanne Vermeulen de bal in de lange hoek achter de keepster van Be Quick schoot.

In het tweede bedrijf bleek de thuisploeg niet bij machte om de achterstand nog ongedaan te maken, terwijl FC Zwolle nadrukkelijk op zoek ging naar een tweede doelpunt. Judith Frijlink kreeg daar op aangeven van Vermeulen een grote mogelijkheid voor, maar zij mikte op de paal. De grootste kans was voor Vermeulen zelf, maar zij kopte naast. Het duel tussen Be Quick ’28 en FC Zwolle eindigde zodoende in 0-1.

Voetbal, FC Zwolle, Be Quick ’28,

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws