Vrouwen FC Zwolle onderuit in Den Haag

| 01-10-2010

De vrouwen van FC Zwolle hebben donderdagavond een 3-0 nederlaag geleden op bezoek bij ADO Den Haag. Anders dan de uitslag doet vermoeden, werd de ploeg van Bert Zuurman niet weggespeeld en was de nederlaag zelfs wat geflatteerd. Den Haag, dat na de overwinning op Zwolle de nieuwe koploper in de eredivisie is, had het namelijk moeilijk. De thuisploeg had weliswaar continu de overhand, maar wist weinig kansen te creëren. De definitieve beslissing viel dan ook pas in de slotfase.

FC Zwolle speelde donderdag dan wel aardig, het keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. In de zevende minuut wist de Zwolse verdediging zich namelijk geen raad met een hoekschop van Jeanine van Dalen, die door Lisanne Grimberg tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-0. Niet veel later ontsnapte FC Zwolle aan een tweede tegentreffer toen een nieuwe corner van Van Dalen op de lat belandde. Pas kort voor rust werd ADO opnieuw gevaarlijk, maar keepster Nadja Olthuis pareerde knap op een schot van Marelle Worm. De Zwollenaren wisten daar in de eerste helft nauwelijks iets tegenover te zetten.

Na de thee bleef Den Haag de betere partij, zonder echt tot hoogstaand spel te komen. De kansen bleven schaars en als de thuisploeg al gevaarlijk werd, stond Olthuis altijd op de goede plek. FC Zwolle bleef mede daardoor uitzicht houden op een gelijkspel. Even leek dat ook te gaan lukken toen Judith Frijlink vijf minuten voor tijd vrij op het Haagse doel af kon gaan en wist te scoren. Dat deed ze echter vanuit buitenspelpositie, waardoor haar doelpunt terecht werd afgekeurd. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Lisanne Grimberg scoorde haar tweede doelpunt van de avond. In de slotminuut zorgde Jet Bavelaar zelfs nog voor 3-0.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws