Vrouwen Be Quick aan kop hoofdklasse

| 12-10-2010

De vrouwenploeg van Be Quick ’28 staat na vijf wedstrijden bovenaan in de hoofdklasse A. De formatie van trainer Sebastiaan Borgardijn won zaterdag zelf met 3-2 van SC ’t Zand en zag de concurrenten RCL en ATC verliezen.

Be Quick kwam in de thuiswedstrijd tegen ’t Zand al na vier minuten op achterstand. De keepster van de bezoekers schoot de bal bij een uittrap over de verdediging van Be Quick. Beduusd en geschrokken van deze gigantische poeier keek een ieder toe hoe de bal achter Annet Bolk in het doel werd gewerkt. Gelukkig voor de Zwolse vrouwen bleef de 0-1 niet lang op het scorebord staan. In de 21ste minuut werd Anneloes Kock gelanceerd en zij plaatste de bal beheerst tussen de palen: 1-1.

Twee minuten later was het opnieuw raak. Angenita Lemstra wist alleen voor de keeper te komen en verzilverde deze opgelegde kans. De grensrechter was echter van mening dat Angenita buitenspel stond, maar de scheidsrechter gaf geen gehoor aan het vlagsignaal. Hierop besloot de grensrechter de vlag er bij neer te gooien. Na wat gesteggel nam uiteindelijk een wissel van ’t Zand het stokje over. Be Quick liet zich ondertussen niet gek maken. Nog voor rust bouwde de thuisclub de voorsprong uit. De 3-1 was een prachtig doelpunt. Suzanne Herpel kreeg de bal van spits Karin Tersteeg. Suzanne aarzelde niet en schoot van zo’n 25 meter de bal snoeihard boven de keepster tegen de touwen.

De dug-out van Be Quick explodeerde bijna van vreugde. Want het spel was niet naar behoren, dus de goal kwam als een bevrijding. Na rust was het voetballend niet veel beter dan in de eerste helft. Be Quick verdedigde de voorsprong en SC ‘t Zand probeerde met lange ballen om de thuisploeg te verrassen. Dat lukte één keer, maar verder dan 3-2 kwamen de bezoekers niet.

Voetbal, Be Quick ’28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws