Voorzitter Sheffield FC bezoekt ook SVI

| 09-08-2010

Richard Tims, voorzitter van ’s werelds oudste voetbalclub Sheffield FC, heeft afgelopen zaterdag - in het kader van de campagne ‘Boots for Africa’ - niet alleen een bezoek gebracht aan de open dag van FC Zwolle. De Engelsman was zaterdag ook te vinden in het clubhuis van SVI, waar al langer oude voetbalschoenen worden ingezameld voor Boots for Africa.

Het doel van Boots for Africa is om zoveel mogelijk voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in Afrika. Richard Tims kwam met het idee voor het project toen hij kinderen in Afrika zag voetballen op straat, op hun blote voeten rennend over kiezelstenen, rotsen en gruis. Inmiddels wordt de campagne onder andere omarmd door de FIFA. Maar sinds begin 2010 fungeert het clubhuis van SVI al als inzamelpunt voor oude voetbalschoenen. Dit op voorspraak van Colin Latham, speler van SVI 4.

Colin Latham komt oorspronkelijk uit Liverpool en is sinds enkele jaren woonachtig in Zwolle-Zuid. Als hartstochtelijk supporter van Liverpool FC richtte hij de Dutch Reds op, een club Liverpool-supporters in Nederland die goede doelen ondersteunt, waaronder Boots for Africa. “In Afrika voetballen kinderen op hun blote voeten, terwijl kinderen in Nederland jaarlijks nieuwe voetbalschoenen kopen. Dat is eigenlijk heel oneerlijk”, stelt Colin. “Met de Dutch Reds willen we daar wat aan doen. En de link met mijn eigen voetbalvereniging SVI was begin dit jaar snel gemaakt.”

Zaterdag bezochten Richard en Jenny Tims, op uitnodiging van de Dutch Reds, het sportpark van SVI. Na een kort welkomstwoord gaf voorzitter Erik Fidder van SVI de Engelse delegatie een rondleiding. Richard Tims toonde zich verrast over de faciliteiten van de Zwolse club. Hij gaf verder aan zeer content te zijn met de medewerking van SVI aan het project Boots for Africa en roemde daarbij de inzet van Colin en zijn vriendin Geke.

"De actie loopt nu een half jaar en we hebben de eerste zakken al vol", vertelt Colin. "Doel is echter om meer inzamelpunten te krijgen. We zijn in ieder geval blij dat je nu ook je oude schoenen bij FC Zwolle kunt inleveren. Verder hoop ik dat de leden van SVI - en natuurlijk ook alle tegenstanders - hun oude voetbalschoenen in de zak van Boots for Africa gaan deponeren." Kijk voor meer info over de campagne op www.bootsforafrica.org of www.dutchreds.com.

Voetbal, SVI, Boots for Africa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws