Voor het eerst een NK in Zwols Kegelhuis

| 02-05-2017

De Zwolsche Kegelbond is aankomend weekend voor het eerst gastheer voor een Nederlands kampioenschap kegelen. In het Zwols Kegelhuis komen zowel dames als heren uit de B- en C-klasse in actie. De Zwolse vereniging verwacht per dag zo'n 45 deelnemers. “Naar mijn weten is het de eerste keer dat er hier een NK wordt gehouden. Daar zijn we heel trots op”, zegt Margriet van Gorkom van de Zwolsche Kegelbond.

De locatie van de Zwolsche Kegelbond voldoet volledig aan de wensen van de Koninklijke Nederlandse Kegel Bond (KNKB). Er liggen zes banen, waardoor er gemakkelijk een volwaardig toernooi kan worden afgewerkt. “Dat is een voorwaarde, want met twee banen lukt het niet om het toernooi te organiseren. Wij faciliteren overigens, de organisatie ligt volledig in handen van de KNKB”, vertelt Van Gorkom. Toch is het niet zo dat de Zwolsche Kegelbond rustig achterover kan leunen. Er moet nog wel wat gebeuren. “Het is een Nederlands kampioenschap, dus wordt er een Wilhelmus verwacht en ook moet er een vlag klaar liggen. Zo zijn er nog wel wat randvoorwaarden. Dat doen we graag, want wij zijn heel blij dat het toernooi in Zwolle is.”

Vanuit Zwolle doen er de nodige kegelaars mee, waaronder zelfs enkele kanshebbers. Bij de heren is Henry Snoeije een gegadigde en bij de dames kan Van Gorkom zelf wellicht een gooi naar het goud doen. “Ik ben er bang voor ja, haha. Als je aan zo'n toernooi begint, dan ga je er ook voor om te winnen. Al maken we vooral plezier”, vertelt Van Gorkom. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de eerste kegelaars om 11.00 uur met gooien. Aan het einde van de dag ligt er dan een eindklassement, waarvan de winnaar zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. “Publiek is uiteraard van harte welkom en kan gratis naar binnen. Je kunt zo naar binnen lopen”, sluit Van Gorkom af.

Kegelen, Zwolsche Kegelbond, Zwols Kegelhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws