Volwassen ZAC legt Swift over de knie

| 20-11-2010

De kraker in de vierde klasse D tussen nummer twee ZAC en koploper Swift ’64 is zaterdag gewonnen door de Zwolse formatie. Op eigen veld was de ploeg van trainer Herman Oosterhaar met maar liefst 3-0 te sterk voor Swift, dat dit seizoen tot vandaag alles nog had gewonnen. Voor ZAC was het alweer het twintigste competitieduel op rij zonder nederlaag. De laatste verliespartij in competitieverband dateert van 5 december 2009.

“De eerste helft ging gelijk op en hielden de keepers beide ploegen in de wedstrijd”, vertelt Herman Oosterhaar. “En na rust hebben wij heel volwassen gevoetbald. Als hecht collectief speelden wij heel goed en kwamen door een schitterende goal op voorsprong.” Erik Bruins tekende in de 51ste minuut voor de fraaie openingstreffer. Een klein kwartier later was het opnieuw raak voor ZAC. “Een schot van Robin Gosen werd door de keeper van Swift niet goed ingeschat, waardoor wij op 2-0 kwamen. En toen gingen de kopjes bij de bezoekers hangen”, aldus Oosterhaar, die zijn mannen vervolgens ijzersterk door zag gaan. “Kort na de 2-0 maakte Okke Scholten heel beheerst de 3-0 en in laatste twintig minuten hebben wij het duel keurig uitgespeeld.”

Door de zege op Swift is ZAC nu koploper in de vierde klasse D. Het verschil met Swift is twee punten, maar de mannen uit Swifterband hebben nog een duel tegoed. Op plek drie is HTC terug te vinden. Het team van trainer Edwin Kwakkel was vandaag vrij en heeft vijf punten minder dan ZAC.

Voetbal, ZAC, Vierde klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws