Volleybalsters winnen eerste thuisduel

| 11-10-2010

De volleybalsters van Bas Autowas Westenholte hebben zaterdagmiddag hun eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie A winnend afgesloten. De ploeg van coach Jan Brandwacht was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Stânfries uit het Friese Appelscha.

Na uitwedstrijden tegen respectievelijk Berg Makelaardij/Reflex (3-2 verlies) en Afbouw Rheeze Kangeroe (1-3 winst) begonnen de dames uit Westenholte zaterdag goed aan het thuisduel tegen de vrouwen uit Appelscha. Al snel kwam de Zwolse formatie op een 6-1 voorsprong. Helaas voor het thuispubliek kon Westenholte het niveau van de beginfase niet vasthouden. De bezoekers kwamen terug en zelfs op gelijke hoogte: 9-9. Van slag raakten de Zwolse volleybalsters echter niet, want de eerste set werd uiteindelijk toch met 25-20 gewonnen.

In de tweede set zat weinig spanning. Een dekseltje dat uit de vloer schoot zorgde voor de meeste opwinding. Maar na wat plakwerk kon er snel worden verder gespeeld. De tweede set eindigde in een simpele 25-15 zege voor Bas Autowas Westenholte. En ook in de derde set ging de thuisploeg goed van start, maar het spel werd in de loop van de set steeds minder. Stânfries speelde daar goed op in en wist de derde set met 23-25 binnen te slepen. In de vierde set leek Westenholte weer wakker geschud en maakte het karwei met 25-17 af.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws