Volle bak bij Kerst dansuitvoering WijZ

| 14-12-2011

“Zij, sluit, rock-step.” Er heerst een opperste concentratie onder de senioren tijdens de Kerst dansuitvoering van WijZ, de aanwijzingen van docent Herja Rozema worden nauwlettend opgevolgd. Rozema, docent sport en beweegactiviteiten van WijZ, sloot woensdagmorgen met vier groepen het jaar in kerstsfeer af. “Ik doe dit twee keer per jaar en altijd is het weer een happening”, zegt de dansdocente.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was woensdagmorgen een drukte van jewelste in de Hobbemaschool. Vier groepen countrylinedancers van WijZ en nog een aantal andere groepen van Rozema werden bij elkaar gebracht om gezamenlijk het jaar af te sluiten. “Dit is gewoon geweldig. Heel leuk om het jaar zo af te sluiten”, zegt Julie, die al vijftien jaar bij Rozema danst. Dat het countrylinedansen in trek is bij senioren is wel duidelijk. De ruimte in de Hobbemaschool was woensdag met zeventig personen bomvol. Een aantal senioren had zich verkleed of versierd met kerstmutsen en lampjes en er deed zelfs een heuse kerstvrouw mee.

Rozema heeft geen idee waarom het dansen zo populair is. “Misschien trekt het de mensen aan dat ik zoveel enthousiaste groepen heb. Het is populair, maar hoe dat komt durf ik niet met zekerheid te zeggen.” Annie, afkomstig uit Heino, heeft wel een verklaring. “Het is enorm leuk om te doen. Je moet er goed bij nadenken en dat is voor oudere mensen heel goed. Zo blijft je bovenkamer werkend.” Rozema houdt tweejaarlijks een 'groot bal', zoals ze het zelf noemt. Naast de jaarafsluiting wordt er in mei een seizoensafsluiting gehouden. “Het is, net als nu, altijd weer een happening”, zegt de enthousiaste dansdocente.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Dansen, WijZ

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws