Voetbalsters verliezen derby tegen Twente

| 15-10-2010

De vrouwenploeg van FC Zwolle is er donderdagavond niet in geslaagd om de eerste Overijsselse derby tegen FC Twente te winnen. De ploeg van trainer Bert Zuurman bleef lang overeind, maar ging uiteindelijk toch met 1-0 ten onder in de Grolsch Veste. De enige goal viel na ruim een uur spelen, toen Maayke Heuver een corner ineens het doel in draaide.

Vanaf de aftrap nam FC Twente het initiatief en dat resulteerde al vroeg in een grote kans. Een mooie combinatie tussen Ellen Jansen en Marlous Pieëte werd vlak voor de doellijn geblokt. Dat was een voorbode op het verdere verloop van het eerste bedrijf, waarin de thuisploeg het overwicht niet kon uitdrukken in doelpunten. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam FC Twente verdiend op voorsprong. Tot dat moment kende het tweede bedrijf gevaarlijke momenten voor beide goals.

Het doelpunt leek echter in de 62ste minuut al te vallen toen een hard schot van Marloes de Boer de lat raakte en Jansen in de rebound een vrije kopkans kreeg. Maar de inzet van laatstgenoemde werd fraai gekeerd door Zwolle-keepster Nadja Olthuis. De hieruit volgende hoekschop was voor Maayke Heuver, die de bal over alles en iedereen heen in het doel mikte. Zwolle ging vervolgens nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar miste in de slotfase het geluk om uit wat hachelijke momenten voor het Twentse doel te scoren.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws