Voerman helpt HC Zwolle naar play-offs

| 21-05-2017

Met 6-0 winnen en vijf treffers voor je rekening nemen, dan ben je overduidelijk de man van de wedstrijd. HC Zwolle wint zondag de immens belangrijke thuiswedstrijd tegen Ring Pass Delft met 6-0 en aanvoerder Pieter-Jan Voerman is liefst vijf keer goed voor een goal. HC Zwolle plaatst zich zo voor de play-offs, die in de tweede week van juni op het programma staan.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Voerman heeft een kunstje en dat kunstje heet de strafcorner. De captain van HC Zwolle heeft de spelhervatting enorm goed onder de knie en dat is voor een hockeyploeg een fijne gedachte. Ook zondag tegen Ring Pass blijkt de Zwolse strafcorner weer van heel groot belang. Binnen het half uur mag Voerman twee keer aanleggen en op identieke wijze valt de bal twee keer binnen. Daarmee deelt HC Zwolle twee ferme eerste tikken uit en ook na de rust blijft Voerman zo scherp als een mes. De aanvoerder krijgt na vijf minuten weer de kans om een strafcorner te benutten en ook ditmaal houdt hij zijn gemiddelde van honderd procent in stand.

Daar doet hij even later nog een schepje bovenop, door ook zijn vierde corner tot doelpunt te promoveren. Vanuit een strafbal maakt Voerman zijn vijfde van de middag en uiteindelijk lukt het ook nog om een veldgoal te maken. Patrick van der Heijden is het eindstation en hij zet de eindstand op 6-0. De play-offs staan nu voor de deur en die worden afgewerkt op 11, 17 en wellicht 18 juni. De Zwolse formatie speelt dan een best-of-three tegen een eersteklasser, de winnaar daarvan speelt volgend seizoen in de overgangklasse.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws