Vijfmaal goud voor masterzwemmers Swol

| 09-05-2017

De masterzwemmers van Swol 1894 hebben afgelopen weekend tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen voor Masters (ONMK) vijf gouden medailles verzameld. Vier van de vijf plakken kwamen op naam van Christien Nieuwenhuis, terwijl ook Kasper van den Berghe goud in de wacht sleepte. Daarnaast werden er ook een gros aan zilveren en bronzen medailles verzameld.

© Kees-Jan van Overbeeke

Nieuwenhuis was in Eindhoven wederom in vorm. De zwemster van Swol 1894 pakte goud op de 200 meter rugslag, de 50 meter vlinderslag, de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Daarbij zwom ze ook nog eens drie nieuwe Nederlandse records. Kasper van den Berghe was ook succesvol. Hij deed in de leeftijdscategorie 40+ mee aan de 400 meter wisselslag en was in een tijd van 6.24,34 de sterkste. Hij was op de 1.500 meter vrije slag ook nog goed voor een zilveren medaille, een kleur die Nieuwenhuis op de 100 meter vrije slag wist te bemachtigen. Marjan Spoelstra, Annemarie Vuist (drie) en Bea Swijnenberg wonnen ook nog zilveren medailles.

Arjan Aalbers was op de 1.500 meter vrije slag en de 200 meter rugslag goed voor twee bronzen medailles. Michael van Bekkum snelde naar brons op de 100 meter schoolslag en ook Swijnenberg en Vuis grepen zwommen naar een bronzen plak. “De zwemclub kan in ieder geval terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi”, laat Swol 1894 in een bericht. weten.

Swol 1894, Zwemmen, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Bea Swijnenberg


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws