Vijf turnmedailles bij plaatsingswedstrijd

| 16-01-2014

Ens was zaterdag het decor van de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnselectie van gymnastiekverenging Kwiek en Lenig. Een grote groep had in de voorbereiding op deze wedstrijd nieuwe oefenstof toegepast. Het was spannend hoe dit zou uitpakken, maar de nieuwe oefenstof bleek succesvol. In totaal won de groep vijf medailles en behaalde tien finaleplaatsen.

De dag werd afgetrapt door de instappers en jeugd1-turnsters. Jes Holtrup bleek op brug de beste, maar moest door een inschattingsfout op sprong het goud aan een concurrente laten. Ze plaatste zich wel direct voor de finale later dit jaar. Sanne Daenen en Anniek Schuurhannes konden bij de jeugd1- turnsters niet zorgen voor directe plaatsing, zij werden respectievelijk dertiende en zeventiende. Bij de pupillen 1 was de groep deelnemers klein, maar het niveau des te hoger. Lynn Reuvekamp mistte ondanks een perfecte choreografie net directe plaatsing, maar Ruth Meeske lukte dit wel. Zij turnde een constante wedstrijd en eindigde als vijfde. Demi La Faille won het toestel vloer, maar mistte uiteindelijk net het podium. Zij werd vierde en plaatste zich ook direct voor de finale.

Sari Consten was de beste Zwolse turnster bij de pupillen 1. Zij was op brug en sprong de beste, maar moest door een foutje op balk en een vergissing op vloer het goud aan haar voorbij laten gaan. Uiteindelijk werd wel de zilveren medaille om haar schouders gehangen. Bij de jeugd 2 maakten Andra Vredenborg en Eva Swienink een goede zaterdag door. Eerstgenoemde pakte knap brons en plaatste zich daarmee direct voor de finale, terwijl ook Eva een goede prestatie neerzette. Zij plaatste zich als zesde direct voor de finale. Bij de junioren was er voor Kwiek en Lenig zelfs een gouden medaille. Hanne Haverkort was op de toestellen balk en brug de nummer één en uiteindelijk ook in de totale ranglijst. Nienke Dijk werd vijfde, ook genoeg voor directe plaatsing.

In de laatste wedstrijd van de dag kwamen de pupillen 2 en senioren in actie. Cecile Maats was bij de pupillen 2 de beste, mede door een goede prestatie op balk. Bij de senioren was het niet de dag van Jolyn Visser, maar Lise Drost kon wel dat brengen wat ze normaal brengt. Zij turnde rustig en beheerst naar een vijfde plaats en het laatste Zwolse ticket voor de finale. Die finale wordt op 5 april gehouden in Nieuwleusen.

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws