Vier rensters in schaduw van Gunnewijk

| 28-06-2010

Zwolle is sinds zaterdag een Nederlands kampioene rijker. Loes Gunnewijk kwam in Beek als eerste over de finish tijdens het NK wielrennen op de weg voor vrouwen en mag het komende jaar daarom de Nederlandse driekleur dragen. In de schaduw van Gunnewijk stonden er echter nog vier Zwolse rensters aan het vertrek, zonder opvallende resultaten. Marijn de Vries, Kirsten Wild en Janneke en Jacobien Kanis reden een onzichtbare koers in het peloton.

Voor Kirsten Wild heeft het kampioenschap zaterdag niet gebracht wat zij ervan gehoopt had. De Cervélo-ploeg van de rappe Zwolse, donderdag nog derde bij het NK tijdrijden, kwam er in Zuid-Limburg niet aan te pas en moest bijna constant in de achtervolging op verschillende kopgroepen. In die kopgroepen zat er telkens wel iemand mee van Leontien.nl, de ploeg van Marijn de Vries, en van Nederland Bloeit, van uiteindelijke winnaar Gunnewijk en nummer twee Marianne Vos. Cervélo kwam in het gehele stuk nauwelijks voor. Wild eindigde op een anonieme vijftiende plek.

Hoewel Cervélo TestTeam met Iris Slappendel, Regina Bruins en Kirsten Wild drie kanshebbers voor de titel in koers had, kwam de - vaak zo succesvolle - equipe er zaterdag niet aan te pas. Teleurstellend was dan ook dat geen van het drietal met de beslissende slag mee kon zitten, terwijl twee andere ploegen daarin aanzienlijk beter vertegenwoordigd waren. Marijn de Vries kon het NK rustig volbrengen tot een twintigste plek, omdat twee van haar ploeggenoten in de kopgroep reden. Ook Janneke Kanis, die 28ste werd, kon haar benen stil houden omdat Gunnewijk en Vos van voren zaten. Jacobien Kanis, rijdend voor GRC Jan Van Arckel, finishte een minuut achter haar zusje op een 29ste plek.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Cervélo TestTeam, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit, Marijn de Vries, Leontien.nl, Jacobien Kanis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws