Vier meiden Kwiek en Lenig naar finale

| 19-04-2012

Tien meiden van de Zwolse turnvereniging Kwiek en Lenig hebben zaterdag met wisselend succes meegedaan aan de finale van de vierde divisie in Nieuwleusen. Uiteindelijk hebben vier meiden zich geplaatst voor de districtsfinale op 12 mei in Hellendoorn. Een flinke verbetering ten opzichte van vorig seizoen, toen Kwiek en Lenig slechts met één turnster in de districtsfinale aanwezig was. In Hellendoorn zullen Maren Bos, Floor Buter, Naomi Tardy en Nienke Dijk hun oefening nogmaals mogen uitvoeren.

Zoals gebruikelijk begon ook de finale in Nieuwleusen met de oefeningen voor de jongste meisjes, de instappers. Voor Kwiek en Lenig turnde Lieke Westera stabiel, maar maakte toch wat foutjes waarna ze genoegen moest nemen met een 34st plaats. Naomi Tardy pakte tijdens de eerste en tweede plaatsingswedstrijd al ruim het goud en liet ook in de finale weer zien haar oefeningen goed te beheersen. Naomi pakte opnieuw met meer dan een punt voorsprong op de nummer twee het goud en wist zich daarmee te plaatsen voor de districtsfinale.Nienke Dijk moest de balk één keer voortijdig verlaten, maar door een hoog brugcijfer compenseerde ze dit en plaatste zich als vijftiende voor de districtsfinale. Hanne Haverkort en Lobke van Dijkhuizen hadden niet hun dag. Ze maakten te veel fouten en noteerden een 38ste en 40ste stek.

Mandy Heemstra (pupil 1) en Lise Drost (junior) wisten zich helaas ook niet te plaatsen voor het ultieme meetmoment in Hellendoorn. Mandy heeft de laatste tijd weinig kunnen trainen als gevolg van de ziekte van Pfeiffer, maar wilde toch dolgraag turnen in Nieuwleusen. Op sprong ging dat ook perfect. Ze turnde een prachtige overslag en mag zich nu Overijssels kampioene op de kast noemen. Op de andere toestellen ontbrak de energie waardoor haar totaalscore goed was voor een dertigste plek. Lise liet een nette brugoefening zien, maar op de andere toestellen vielen de cijfers tegen. Zij eindigde als twintigste.

Tot slot turnden Maren Bos en Floor Buter (pupil 2) en Chantal Brand (senior). Maren pakte tijdens haar plaatsingswedstrijd het brons en ook in de finale turnde ze netjes. Een foutje op balk bracht wierp haar terug naar een mooie negende plek, maar daarmee was een plek in de districtsfinale wel een feit. Ook Floor turnde strak en mag Kwiek en Lenig in categorie pupil 2 vertegenwoordigen tijdens de districtsfinale. Chantal liet hoge cijfers noteren op sprong en vloer, maar haar brug- en balkoefeningen waren niet stabiel genoeg om een plek in de districtsfinale te bemachtigen. Zij werd negentiende.

Turnen, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws