Vier keer goud voor Deltion Rallyteam

| 21-06-2011

Het Deltion Rallyteam heeft afgelopen weekend maar liefst vier gouden medailles in de wacht gesleept tijdens de Vechtdal Rallysprint, die jaarlijks in en nabij Hardenberg plaats heeft. De equipe Bolhaar/Kamphuis wist de snelste tijd neer te zetten in de A8 Klasse en eindigde als eerste in het algemeen klassement. De equipe Bloemendaal/ Wissink werd eerste in de C8 klasse en debutanten Kooijman/Van Goor in de A5 Klasse.

De equipe Bolhaar/ Kamphuis verscheen met startnummer 1 aan de start in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda World Rally Car (WRC). Ze wisten de gehele wedstrijd de koppositie vast te houden. “Ik dacht helemaal niet aan winnen. Met het oog op de volgende kampioenschapsronde, de Exotic Green Rally in juli, is het voor ons een belangrijke test. Toen we na de eerste proef zagen dat we een gat van 7.2 seconden geslagen hadden, voelden we dat er iets speciaals zat aan te komen”, aldus Bolhaar.

De Nissan 350Z werd zoals gebruikelijk bestuurd door de equipe Bloemendaal/Wissink. Tijdens de eerste vier proeven kwamen de heren op enkele minuten achterstand van de equipe Van der Berg/ Schillemans te staan. Bloemendaal: “De auto was door de leraren en studenten van Deltion perfect afgesteld en stuurde super. Op de eerste boucle hadden we een paar keer last van te weinig remdruk en verloren we enkele seconden. Tijdens de service werd het probleem door de studenten en leraren van het Deltion Rallyteam opgelost en zijn we er nog eens goed voor gaan zitten.” De studenten en leraren hebben tijdens de service besloten om de Nissan 350Z van nieuwe remblokken te voorzien. Dat was een goed besluit. De laatste proeven wisten de heren de achterstand in te halen. Uiteindelijk kwamen ze met ruim 25 seconden voorsprong op de equipe Biesheuvel/De Graaf in Hardenberg over de finish.

De equipe Kooijman/Van Goor verscheen dit seizoen voor het eerst gezamenlijk aan de start in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. Het Deltion Rallyteam heeft met dit duo een gouden greep gedaan. “De eerste wedstrijd en dan al zo super presteren. We zijn apetrots”, aldus Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam. De Chevrolet Kalos wordt vooralsnog alleen ingezet tijdens de shortrally’s. Hundertmark: “Zo’n topprestatie smaakt echter naar meer!”

De drie rallyauto’s worden voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally onderhouden door studenten uit de Deltion Rallysportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen. Bij het onderhouden van de rallyauto’s krijgen ze ondersteuning van een groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Begin juli reist het Deltion Rallyteam af naar Etten-Leur voor de jaarlijkse Exotic Green Rally. Hier verschijnt het team wederom met drie auto’s en de equipes Bloemen/Wissink, Bolhaar/Kamphuis en Kooijman/Van Goor. Kooijman en Van Goor verschijnen met de Chevrolet Kalos aan de start van de M Sport Short Rally.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws