Video: Voetbal is meer dan een spelletje!

| 23-06-2011

Voetbal is meer dan een spelletje en een voetbalclub is meer dan een club. Jaarlijks wordt het meest aansprekende maatschappelijk voetbalproject dat een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de samenleving beloond met de Meer dan Voetbal Award. Twee Zwolse projecten dingen woensdag mee naar de tweede Meer dan Voetbal Award 2011. Special Heroes van HTC en Playing for Success van FC Zwolle behoren tot de vier genomineerden. Vorig jaar was de ‘NAC Street League’ de eerste winnaar.

Het sportstimuleringsproject Special Heroes is een samenwerking van onder andere voetbalvereniging HTC en lokale partners uit Zwolle. Binnen dit project maken kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar kennis met een aantal sporten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met reguliere sportverenigingen, aangezien het uiteindelijk doel is dat deze doelgroep lid wordt van een ‘gewone’ sportvereniging. Het projectbureau van Special Heroes, speciaal onderwijsinstelling De Twijn, de stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan en SportService Zwolle hebben Special Heroes gezamenlijk in Zwolle ingevoerd.

FC Zwolle heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken. Playing for Success is een uniek initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de voor hen bijzondere omgeving van FC Zwolle. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze eigenlijk kunnen en achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met FC Zwolle structureel bij aan het verkleinen van deze leerachterstand. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.

Voetbal, FC Zwolle, SportService Zwolle, FC Zwolle Stadion, Special Heroes, Sportpark De Pelikaan, De Twijn, HTC, Meer dan Voetbal, Diederik Meijntjes, Playing for Success

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws