Video: Sporters tekenen Gouden Sportboek

| 30-09-2010

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Landstede Sportcentrum hebben 23 Zwolse sporters woensdagmiddag hun handtekening gezet in het Gouden Sportboek. Onder hen bekende gezichten als schaatsers Lotte van Beek en de gebroeders Mulder, maar ook minder bekenden zoals René Poppe, Yamaika Kuyper en Lieke Bakker. Iedereen die was uitgenodigd om een handtekening te zetten in het historische boek, heeft het voorbije jaar een unieke prestatie geleverd.

© Annet van Raalten

Zwolle heeft het Gouden Sportboek in 1988 in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald. Zij dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben daarnaast een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren. Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten. Elk jaar worden sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel.

Wie op nationaal niveau een gouden medaille heeft gewonnen of internationaal een podiumplaats heeft behaald en bovendien als inwoner van de gemeente Zwolle staat ingeschreven, was woensdag uitgenodigd om het Gouden Sportboek te tekenen. En dus kon het zo zijn dat Renate Wennemars 26 namen op haar lijstje had staan om naar voren te roepen. Het werden er 23, want drie dames konden niet aanwezig zijn. Wielrensters Loes Gunnewijk en Kirsten Wild waren afwezig in verband met het WK in Australië, terwijl ook PEC-atlete Maureen Rots andere verplichtingen had.

De sporters die wel in het nieuwe sportcentrum van Landstede aanwezig waren, werden één voor één naar voren geroepen en aan het publiek - dat vooral uit familie en bekenden bestond - voorgesteld. Na een kort praatje met Renate Wennemars en de felicitaties van wethouder Gerrit Piek, namen zij plaats achter de tafel om het boek te tekenen. Tot slot werd afgesproken dat ze elkaar volgend jaar opnieuw treffen, tijdens de ondertekening van het Gouden Sportboek 2011!

De Zwolse kampioenen van 2010
1. Kurt van de Nes (schaatsen)
2. Fred Langenacker (handboogschieten)
3. Bea Pool, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Mathilde Vink (zwemmen)
4. Rik van Selling en Juliët van Dam (acrogym)
5. Yamaika Kuyper (karate)
6. Christien Nieuwenhuis (zwemmen)
7. Ronald Mulder (skeeleren/schaatsen)
8. Peter van Grootheest (triatlon)
9. Ellen Vorsselman en Charell Phijffers (acrogym)
10. Lieke Bakker (atletiek)
11. Lotte van Beek (schaatsen)
12. Annemarie Vuist (zwemmen)
13. Mark Witvoet en Leon van Dam (acrogym)
14. René Poppe (triatlon)
15. Kirsten Lanz (roeien)
16. Mathilde Vink (zwemmen)
17. Michel Mulder (skeeleren)
18. Rudolf Kloppenburg en Aimee Tent (acrogym)
19. Gonnie Bak-Beekman (zwemmen)
20. Loes Gunnewijk (wielrennen)
21. Kirsten Wild (wielrennen)
22. Maureen Rots (atletiek)

Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Renate Wennemars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws