Video: Schoolvolleybal voor bovenbouw

| 17-11-2011

Volleybalclub Bas Autowas Westenholte kan tevreden terugkijken op opnieuw een geslaagd volleybaltoernooi voor basisschoolkinderen uit Westenholte en Stadshagen. In het Bewegingshuis in Stadshagen gingen leerlingen afgelopen twee weken de strijd met elkaar aan. Nadat kinderen uit groepen 3, 4 en 5 vorige week al in actie kwamen, was het woensdag de beurt aan de bovenbouw. Honderden kinderen zorgden weer voor een drukke, sportieve en bovenal gezellige middag.

“We kijken met erg veel plezier terug op het toernooi”, vertelt Edith Gaasbeek namens de organiserende vereniging Bas Autowas Westenholte. “Beide dagen waren voor ons druk, maar we hebben genoten van het plezier van de kinderen. Het was een genot om te zien hoe actief en enthousiast zij met het spel bezig zijn geweest. Ook was er natuurlijk verdriet als je team uitgeschakeld was. Alle eerste teams uit de poules zijn in een kruisfinale doorgegaan, zodat we uiteindelijk één kampioen overhielden. Waar nodig zullen wij die teams richting het provinciale kampioenschap nog ondersteunen met eventuele extra trainingen.”

In totaal deden er tachtig teams en bijna 500 kinderen mee aan het toernooi. Woensdag streden er 42 teams niet alleen om de eer en de prijzen, maar ook voor plaatsing voor een vervolgtoernooi. De winnaars van groepen 5 tot en met 8 spelen in april namelijk voor het kampioenschap van de provincie Overijssel. Ook Vlieger 2-1 groep 4 komt dan in actie. Komen ze daar ook als winnaar uit de bus, dan mogen ze door naar het Nederlandse kampioenschap. De teams van Sprankel (groep 6), de Vlieger 2-2 (groep 7) en de Wendakker (groep 8) hebben zich geplaatst. In groep 7 was het sowieso de Vlieger die zou winnen, want er stonden alleen maar teams van die school in de finale.

Groep 6:
1. Sprankel
2. Vlieger 3
3. Morgenster 2
4. Morgenster 3

Groep 7:
1. Vlieger 2-2
2. Vlieger 3-1
3. Vlieger 2-3

Groep 8:
1. Wendakker
2. Morgenster 4
3. Sprankel 4

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, Bewegingshuis, Schoolvolleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws