Vermeulen tevreden over jonge squashers

| 16-05-2012

De Zwolse Dagmar Vermeulen kijkt tevreden terug op het EK squash voor jeugd in het Finse Espoo. Vermeulen had vorige week, samen met jeugdbondscoach Jason Morris, de leiding over twee vertegenwoordigende jeugdteams. De prestaties waren weliswaar niet goed genoeg om hoog te eindigen, maar toch kijkt de coach van Squash Zwolle terug op een goed toernooi. “Het toernooi zelf was super georganiseerd, het hotel was super en het team heel erg leuk”, laat Vermeulen weten op Squashlife.nl.

Vermeulen was in Finland aanwezig om twee teams - onder 15 en onder 17 - van Nederland te begeleiden en was vooral te spreken over de prestaties van Nederland onder 15 jaar. "De prestaties van onder 15 waren zeer goed, ze hadden ook zomaar zesde kunnen worden. Uiteindelijk werden we vierde in de poule, doordat we net wat minder punten hadden dan de nummer drie. Uiteindelijk zijn we elfde geworden, maar met een 11-jarige en 13-jarige in het team was het zeker geen slechte prestatie.” Nederland onder 17 eindigde in Finland uiteindelijk als achttiende van 21 deelnemers.

Ook de sfeer was gedurende het toernooi erg goed. “Met het team was het heel erg leuk. De spelers luisterden goed, deden wat er gezegd werd en er was veel respect voor de coaches. Ze waren ook echt een groep met elkaar, zo gingen ze altijd bij elkaar kijken. Het was heel positief”, zegt Vermeulen. Vooral de deelnemende meisjes hadden het in Finland erg lastig, waardoor de jongens de eer hoog moesten houden. “De meisjes hadden het wel heel moeilijk, waardoor de druk echt bij de jongens kwam te liggen. Die konden eigenlijk geen steekje laten vallen”, aldus een tevreden Vermeulen.

Squash Zwolle, Squash, Dagmar Vermeulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws