Verlenging duurt voor CSV minuut te lang

| 07-06-2010

CSV ’28 heeft zich als beste nummer twee een meer dan waardige halve finalist getoond van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Het team - dat in tegenstelling tot andere teams vooral uit B1 in plaats van A1-spelers bestaat - was maandag tegen Zwolsche Boys geen enkel moment de mindere ploeg, maar stond na afloop wel met lege handen. Het duel eindigde in reguliere speeltijd in 0-0 waarna verlenging volgde. Daarin capituleerde de verdediging van CSV pas in de laatste minuut.

Daar waar Zwolsche Boys op de eerste dag van het toernooi vooral na rust geen enkele moeite had met de jonge ploeg van CSV (4-1), daar moesten de groen-witten maandag alle zeilen bijzetten om zelf niet tegen een nederlaag aan te lopen. De titelverdediger, met de twee topscorers van het toernooi in de ploeg, speelde erg slordig en ongeïnspireerd. CSV ’28 daarentegen was veel feller in de duels en had lange tijd het betere van het spel. Voor rust leverde dat echter nauwelijks kansen op.

Na rust ging CSV nadrukkelijk op zoek naar de verdiende voorsprong, maar veel verder dan randje zestien kwam de ploeg niet. Aan de andere kant had Daan Bouwknegt voor Zwolsche Boys de winnende op zijn schoen, maar hij faalde oog in oog met de uitstekend keepende Damian Scholten. Enkele minuten later kreeg Kevin Landman namens CSV een uitgelezen kans om zijn ploeg naar de finale te schieten, maar zijn inzet werd door een verdediger van de Boys geblokt.

De verlenging werd gekenmerkt door vele onderbrekingen. De spelers van CSV bleken fysiek toch iets te moeten toegeven op de fittere A1-selectie van de Boys, waardoor de ploeg van trainer Ramon Casteel in eerste instantie de meeste aanspraak op de zege mocht maken. Het door kramp geteisterde CSV herstelde zich echter knap en kreeg via Landman nog goede mogelijkheden op de bevrijdende treffer, maar tot driemaal toe zag de behendige linksbuiten zijn inzet niet in het doel verdwijnen.

Iedereen ging er vanuit dat de beslissing vanaf de penaltystip zou gaan plaatsvinden, totdat de Boys in de allerlaatste minuut van de verlenging nog eenmaal ten aanval trokken. Een diepe bal op topscorer Lennart Prins leek aanvankelijk veel te hard te zijn, maar de snelle spits kon het speeltuig nog binnen houden en strak voorzetten op Melvin Hofman. Die had alleen nog een leeg doel voor zich, waardoor het voor hem een koud kunstje was om de winnende treffer binnen te schieten en zijn teamgenoot in de topscorerslijst tot op één doelpunt te naderen.

Voetbal, Zwolsche Boys, CSV ‘28, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws