Verdiende bronzen plak voor Gerben Last

| 31-10-2010

Gerben Last is zondag derde geworden op het WK tafeltennis voor sporters met een beperking. In het Zuid-Koreaanse Gwangju was de speler van Tafeltennis Zwolle veel te sterk voor Gyula Zborai uit Hongarije. De Kampenaar won eenvoudig met 3-0. Last werd zaterdag in de halve finale uitgeschakeld door de Chinees Ma Lin, de uiteindelijke winnaar in het singletoernooi klasse 9. Gerben was uiteraard zeer tevreden met zijn derde plek: “Tijdens de Paralympics werd ik vierde en greep ik net naast de medailles, nu heb ik er gelukkig wel één.”

Voorafgaand aan het toernooi mikte de 25-jarige Last op twee medailles. Tot zover werd het er dus één. In teamverband kan maandag eventueel nog de tweede medaille worden behaald, maar meer opties heeft Last niet. In het open knock-out toernooi voor heren lopers strandde hij eerder in de kwartfinale. Ook toen was een Chinees te sterk. Na een bye in de eerste ronde speelde Last aanvankelijk een goed toernooi met overwinningen op Ting Ing-Hock, Andras Sconka en Linus Karlsson. In de kwartfinale was Yang Ge, die hem twee jaar geleden ook al dwars zat in de halve finale van de Paralympics, echter met 3-1 te sterk.

In het singletoernooi nam Last zondag bijna wraak op de Chinese ploeg door hun hegemonie te doorbreken. “Dat was voor mij natuurlijk dé wedstrijd van het toernooi”, aldus de speler van Tafeltennis Zwolle. “Er had misschien wel wat meer ingezeten in de halve finale, want er waren wel wat mogelijkheden. Met Ma Lin in het schema is het toch best wel pittig. Maar uiteindelijk brons winnen, daarmee ben ik meer dan tevreden.” Bovendien maakt Last nog kans op een tweede medaille in Gwangju. “Ja, morgen (maandag, red.) met het team nog. We beginnen tegen Maleisië, dat kan eigenlijk niet beter. Ik zie zeker wel mogelijkheden, maar nu eerst maar even een dagje genieten!”

Tafeltennis, Gerben Last

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws