Van Noorden: ‘Dit is het wonder van Zwolle’

| 19-03-2017

“Een jaar geleden hadden we dit niet voor mogelijk gehouden, maar het wonder van Zwolle is daar. Heel erg gaaf, echt schitterend.” Speler-trainer Thijs van Noorden komt superlatieven tekort nadat hij zondag met Coníche Topvolleybal Zwolle in Apeldoorn het eredivisieschap met een jaar heeft verlengd. Er wordt met 0-3 gewonnen bij directe concurrent Coolen-Alterno en dat is voldoende voor handhaving.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De ontlading na de derde en tevens winnende set is enorm. En terecht ook, want het ‘bij elkaar geraapte zooitje’ van Topvolleybal Zwolle flikt het haast onmogelijke. Aan het begin van dit seizoen stond de Zwolse formatie nog op nul, misschien zelfs wel onder nul. Nu is het toch gelukt om lijfsbehoud bij elkaar te spelen en dat zorgt voor enorme trots. “We hebben het rustig gevierd, maar volgende week willen we er een groot feest van maken. Dan spelen we onze laatste thuiswedstrijd en gaan we laten zien dat we terecht in de eredivisie blijven”, zegt Van Noorden, die zijn ploeg zondag met 0-3 ziet winnen. De eerste set eindigt in 21-25, de tweede in 19-25 en ook in de derde is Topvolleybal Zwolle duidelijk de betere: 20-25.

Toch is het seizoen van Topvolleybal Zwolle hiermee nog niet ten einde. De Zwollenaren eindigen definitief als nummer negen en mogen daardoor nog deelnemen aan de play-offs om het landskampioenschap. Het Talent Team Papendal is namelijk uitgesloten van deelname, waardoor ook de nummer negen zich plaatst. Van Noorden hoopt op een treffen met Draisma Dynamo. “We hebben in de competitie twee keer een set van ze afgesnoept en het roept toch nog een beetje derbygevoelens op. En als je van Alterno kan winnen, dan kunnen we ook Dynamo aanpakken, haha. Nee hoor, wij maken ons geen illusies. Het is vooral een mooie bekroning op wat we hebben gepresteerd.”

Volleybal, Thijs van Noorden, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws