Van Gestel en Held: ‘Zwolle heeft fijne hal’

| 17-02-2017

Het Landstede Sportcentrum is zondag gastheer voor de finales om de nationale volleybalbeker. Bij de heren gaat de eindstrijd tussen Draisma Dynamo en Seesing Personeel Orion en dat is tevens een ontmoeting tussen verschillende oud-spelers van Landstede Volleybal. Zo staat bij Dynamo Frits van Gestel binnen de lijnen, aan de andere kant wacht Stijn Held. Aan de hand van vijf stellingen blikken zij vooruit op de finale.

© Annet van Raalten

Mijn tijd in Zwolle is tot dusver het mooiste uit mijn carrière
Van Gestel: “Zeker weten. In Zwolle heb ik prijzen gewonnen en dat zorgt voor hele goede herinneringen. Zeker het eerste jaar was fantastisch, het verliep allemaal vlekkeloos. Er was geen gezeik binnen het team, alles lukte, we waren echt onverslaanbaar. En we wonnen alle prijzen. Het tweede jaar was iets minder, dat kwam ook omdat we halverwege hoorden dat Landstede zou stoppen. Al met al heb ik er een prachtige tijd gehad.”

Held: “Nee, dat is niet zo. Ik heb er drie mooie jaren gehad, waarin ik veel heb geleerd en veel heb gewonnen. Maar deze periode bij Orion is ook hartstikke mooi. Ik mis het twee keer per dag trainen nog wel eens, dat is nu toch een stuk minder. En de Europese tripjes met Landstede, daar denk ik nog wel eens aan terug. Er is in die drie jaar veel gebeurd.”

Het is voor mij leuk dat de finale in Zwolle wordt gespeeld
Van Gestel: “Ja, dat is zeker mooi. Het is uitverkocht en dat is altijd leuk. Ik heb er ook enorm veel zin in. Zelf kom ik niet speciaal meer naar Zwolle, behalve als we zelf moeten spelen natuurlijk. Dan spreek ik Jelle Hilarius en de anderen nog wel, maar verder is er nog maar weinig contact. Wat dat betreft is het niet heel speciaal.”

Held: “Zeker! Zwolle is een hele fijne hal om in te volleyballen, ook omdat ik er gespeeld heb. En daarnaast is het er fijn vanwege de hoogte van het plafond en de sfeer. We spelen natuurlijk niet tegen Zwolle, dus wat dat betreft is het iets minder speciaal. Maar het blijft leuk om te spelen in een hal die je goed kent.”

Een hal als het Landstede Sportcentrum hoort een finale te krijgen
Held: “Ik denk het wel. Het Landstede Sportcentrum is niet de grootste hal van Nederland, maar wel een van de mooiste. De twee ringen die bijna om het hele veld lopen, dat geeft toch een prima sfeer. En het schijnen hele lekkere stoelen te zijn he? Nou zit ik daar niet vaak op, maar dat heb ik wel eens gehoord.”

Van Gestel: “Jawel, ik denk het ook. Aan de ene kant is het wel balen, want de vraag naar kaartjes is groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Maar het is een fantastische hal, waar het publiek er lekker dicht op zit en de organisatie is altijd goed voor elkaar. En ook met die tweede ring, dat zorgt voor een mooie atmosfeer. Zeker als het uitverkocht is. Wat dat betreft herinner ik me nog een Europese wedstrijd tegen Dinamo Moskou… Dat was een schitterende avond.”

© Annet van Raalten

Zwolle is een echte volleybalstad
Van Gestel: “Daar ben ik het mee eens. Ik ben er ook trots op dat die jongens een doorstart hebben gerealiseerd, want er was toch even twijfel of het door zou gaan. Ze hebben een bijzonder project op poten gezet, het is heel erg leuk dat ze het op deze manier proberen. Ik hoop ook echt dat ze in de eredivisie blijven. Gelukkig is het in ieder geval gered.”

Held: “Ik ben ook heel blij dat het er nog is. Ik vond dat Zwolle een echte volleybalstad was, dat is nu even minder door het stoppen van Landstede. Gelukkig heeft deze groep het opgepakt en is aan de slag gegaan om het volleybal voor Zwolle te behouden. Het is bijzonder, dat klopt. Het wordt niet zomaar meer zoals het was, maar deze andere weg krijgt wel goede aandacht en dat is mooi. Ook ik hoop dat ze erin blijven.”

Stijn/Frits stapt zondag als verliezer van de vloer
Held: “Natuurlijk, je begint nooit aan een finale om die te verliezen. En dus stapt Frits dan als verliezer van de vloer, haha. Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt, want het niveau van de twee teams ligt dicht bij elkaar. Veel mensen zullen Dynamo als de favoriet zien, maar laat ze dat maar lekker denken. Dan winnen wij wel.”

Van Gestel: “Het was al een mooi stuntje dat we Lycurgus uitschakelden. Bij Dynamo hadden veel jongens al heel lang niet van Lycurgus gewonnen en wij hadden natuurlijk ook nog een appeltje met ze te schillen. En dan ook nog eens in Groningen, dat was echt heel lekker. Als wij zondag met veel servicedruk en een goede side-out spelen, dan kunnen wij ook van Orion winnen. Dat zou schitterend zijn!”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Stijn Held, Frits van Gestel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws